Vastgoedprijzen stijgen dit jaar minder snel

BELGA
Na een forse prijsstijging in 2018 zal vastgoed dit jaar minder snel in waarde stijgen. De prijzen zullen de inflatie volgen. "Sommigen zien dat als een saaie markt", zegt Era-topman Iain Cook. "Maar de Belgische markt heeft nooit hoge pieken en diepe dalen gekend in de laatste jaren."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Het is de vastgoed sector die op regel matige tijdstippen zulke onzin op kopers loslaat . Met makelaar betaal je geen correcte prijs . Hoe hoger de prijs hoe meer commissie . Hou je aan de regel van maximum 1/3 van je loon voor je afbetaling . Het is voor 25 a 30 jaar dat je afbetaalt .

 • Jef Lois

  De onzin die ik al tientalle jaren hoor het stopt het is te duur het is altijd iets bij de netwters onder tussen is de prijs al tien jaar verder gestegen en ja als de rente gaat stijgen zullen ze beter koop worden omdat velen hun lening niet meer kunnen aflossen en dan zijn er anderen die daar op zullen loeren en verschillende woningen zullen bij kopen. Maar zij die al lang wachten op een daling zijn eraan voor hun moeite. Huur kwijt en duurdere woningen

 • Bruggeman Dré

  De extreem lage rentevoeten hebben voor een niet-realistische stijging van de woningprijzen gezorgd. Bij een grote rentestijging kunnen er zich wel serieuze prijsdalingen voordoen.

 • patrick morel

  Bomen groeien niet tot in de hemel en de dag dat het K.I wordt aangepast aan de nieuwe prijzen zullen er veel verschieten. Brexit, handelsoorlog Amerika met China, economie die stagneert, het zou kunnen verkeren.