Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Vandaag stemming over nultolerantie alcohol in verkeer: één op vijf denkt nog goed te rijden onder invloed

Een glaasje alcohol te veel op? Eén op de vijf bestuurders in ons land denkt dat hij onder invloed nog achter het stuur kan kruipen. Belgen zijn met die cijfers de slechtste leerling van de Europese klas. Maar de politiek wil - voorlopig - niet weten van nultolerantie in het verkeer.

19 reacties

 • Patrick Van Assche

  7 maanden geleden
  Ach kom nou, wat een flauwekul. Cowboys moeten eruit maar mag 99% van de mensen we nog een beetje leven ook ? Ik wil slachtoffers van verkeersongevallen zeker niet minimaliseren maar met een (beperkt) aantal moeten we gewoon (opnieuw ?) leren leven. Voer nultolerantie in en het aantal slachtoffers in een andere context zal recht evenredig stijgen.
 • Guy Van Becelaere

  7 maanden geleden
  En geen nul tolerantie voor degenen die zonder verzekering rijden moet ook toch , Databank oprichten zodat de politie onmiddellijk kan zien wie zonder verzekering rijd en dan beslag leggen op het voertuig en een fikse boete, Je zou verschieten hoeveel voertuigen onverzekerd rondrijden
 • Yves Van Rossem

  7 maanden geleden
  Als men zich in het verkeer begeeft lijkt het mij normaal dat men niet dronken achter het stuur kruipt echter nultolerantie is wat mij betreft een brug te ver. Nu kan men een minimum aan alcohol nuttigen zonder de kans dat men hiervoor gestraft wordt.Dit zal de verkeersveikligheid niet beïnvloeden. Ik denk dat er andere feiten aan de basis liggen van het hoge ongevalcijfer op de weg (GSM,rood licht,straatraces,drugs ..) Zoals het heden geregeld is lijkt mij dan ook Ok dus waarom veranderen.
 • Straight on No way back

  7 maanden geleden
  Nultolerantie is niet doenbaar in België en vele andere daar in veel producten drank/alcohol wordt gebruikt! Zeker nu met heel dat corona gedoe zal het laadje snel gevuld zijn want iedereen gebruikt alcohol! Zelfs uw mond spoelen met mondwater die veel alcohol bevat zal je in problemen brengen! Heel simpel: wie prijs heeft de boete verdubbelen! Verander het systeem en maak sneller gebruik van direct snelrecht en inbeslagname van wagen ZONDER pardon!
 • Stefaan Manssens

  7 maanden geleden
  Wäarom nog alcohol verkopen aan benzinestations langs de autosnelwegen? In Nederland is dit verboden en het komt de verkeersveiligheid ten goede.
 1. PREMIUM

  Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

  Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht