Exclusief voor abonnees

Vandaag begint het proces van El Chapo: “Veel geluk, jury”

VANDAAG BEGINT HET PROCES VAN EL CHAPO, 'DE GROOTSTE MISDADIGER VAN DE EEUW'

El Chapo zou, zelfs achter de tralies, nog steeds zijn 'mannetjes' kunnen sturen.
EPA El Chapo zou, zelfs achter de tralies, nog steeds zijn 'mannetjes' kunnen sturen.
In een helikopter, met een zwaar bewapende boot of toch in een gepantserde wagen? Als de Mexicaanse drugsbaron El Chapo straks naar zijn eerste procesdag in New York wordt gebracht, kijkt de hele wereld mee. Want 'De Kleine' slaagde er in het verleden al twee keer in om spectaculair te ontsnappen. Het maakte van 'de grootste misdadiger van de 21ste eeuw' een levende legende die zelfs zijn eigen Netflix-reeks kreeg.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  "Misdaden zijn bekend van deze heer." @ Jos Peeters. Heer? Waar haal je het?

 • Ronny Cuypers

  Wanneer wordt video conference eindelijk eens erkend als wettelijke aanwezigheid. Gedaan met al dat heen en weer gesleur. En die advocaten gaan natuurlijk niks verklappen, ze hebben hun woord gegeven.

 • Jos Plessers

  Misdaden zijn bekend van deze heer.Steek hem zonder proces weg.Waaron risico lopen op ontsnappen of liquidatie van getuigen,jury/familie

 • Hilde Eykens

  Versta niet dat ze het risico nog willen nemen om die te verplaatsen, er zijn toch andere manieren om hem het proces te laten volgen.

 • Jean De Grande

  De advocaten hebben moeten tekenen? Voor 50 miljoen dollar plus een luxe villa in een tropisch paradijs (en dan is klein geld voor el chapo) vergeten ze dat en de overval (met spectaculaire beveiliging) is een feit. De enige goede manier: zo beveiligen dat hij onmiddellijk sterft bij elke bevrijdingspoging en enkel dat feit communiceren.