Zodra kinderen dicht bij elkaar zitten op school, hebben de infecties van op vakantie vrij spel.
Volledig scherm
PREMIUM
Zodra kinderen dicht bij elkaar zitten op school, hebben de infecties van op vakantie vrij spel. © Shutterstock

Vanaf 15 september piek aan infecties verwacht, en dat is nog maar het begin

Huisartsen krijgen de jongste weken heel wat mensen met geïrriteerde luchtwegen over de vloer, te wijten aan de slechte luchtkwaliteit. Maar infectieziektes zullen pas pieken rond 15 september. Tegen dan hebben virussen van onze vakantiebestemming zich kunnen -verspreiden in klaslokalen. En meer medisch onheil is op komst, tot malaria toe. "Blijf thuis, de tropen komen toch naar u."

3 reacties

 • vangeel guido

  2 jaar geleden
  Ja maar de politici zitten nog aan hun geld te denken ze hebben hun stemmen toch al binnen en ze laten de ziektes maar binnen komen.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Zouden we niet beter allemaal een masker gaan dragen. Elke dag is er wel wat over vervuiling. En ik moet geen beetjes van n ander hebben. Ze brengen het van alle kanten mee.
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Tja... 's nachts je raam open zetten voor wat luchtverversing is ook niet ideaal als je na een paar minuten terug wakker wordt van de stank uit de schouw van mensen uit de buurt die in het geniep in het donker allerlei vuiligheid verbranden. Dan moet je vlug het raam sluiten in de hoop dat de stank langs de andere kant verdwijnt en lig je hele nacht te zweten en slecht te slapen. Van deze 'luchtverversing' kan je ook keelpijn enz. van krijgen hoor.
 1. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 2. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.