Exclusief voor abonnees

Vanaf 15 september piek aan infecties verwacht, en dat is nog maar het begin

Zodra kinderen dicht bij elkaar zitten op school, hebben de infecties van op vakantie vrij spel.
Shutterstock Zodra kinderen dicht bij elkaar zitten op school, hebben de infecties van op vakantie vrij spel.
Huisartsen krijgen de jongste weken heel wat mensen met geïrriteerde luchtwegen over de vloer, te wijten aan de slechte luchtkwaliteit. Maar infectieziektes zullen pas pieken rond 15 september. Tegen dan hebben virussen van onze vakantiebestemming zich kunnen -verspreiden in klaslokalen. En meer medisch onheil is op komst, tot malaria toe. "Blijf thuis, de tropen komen toch naar u."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vangeel guido

  Ja maar de politici zitten nog aan hun geld te denken ze hebben hun stemmen toch al binnen en ze laten de ziektes maar binnen komen.

 • Dominique Hermys

  Zouden we niet beter allemaal een masker gaan dragen. Elke dag is er wel wat over vervuiling. En ik moet geen beetjes van n ander hebben. Ze brengen het van alle kanten mee.

 • Marc Spandel

  Tja... 's nachts je raam open zetten voor wat luchtverversing is ook niet ideaal als je na een paar minuten terug wakker wordt van de stank uit de schouw van mensen uit de buurt die in het geniep in het donker allerlei vuiligheid verbranden. Dan moet je vlug het raam sluiten in de hoop dat de stank langs de andere kant verdwijnt en lig je hele nacht te zweten en slecht te slapen. Van deze 'luchtverversing' kan je ook keelpijn enz. van krijgen hoor.