De Belgische bedienden in paritair comité 200, zowat een kwart van alle bedienden, zien hun loon met 2,16% stijgen. Ook voor de werknemers uit de voedingsnijverheid (+2,10%), de handel in voedingswaren (+2,16%), de primaire sector (+2,10%) en arbeiders en bedienden in de horeca (+2,10%) is er een indexatie.
Volledig scherm
De Belgische bedienden in paritair comité 200, zowat een kwart van alle bedienden, zien hun loon met 2,16% stijgen. Ook voor de werknemers uit de voedingsnijverheid (+2,10%), de handel in voedingswaren (+2,16%), de primaire sector (+2,10%) en arbeiders en bedienden in de horeca (+2,10%) is er een indexatie. © Thinkstock

Van uw gft-bak tot uw nettoloon: dit verandert in 2019

Een nieuw jaar, nieuwe regels. Op 1 januari verandert er alweer heel wat. Van verhoogde consumententarieven over de hervormde pensioen- en huurregeling, tot wat er in uw gft-container mag: wij bundelden de meest opmerkelijke wijzigingen.

154 reacties

 • Lieve Geyter

  2 jaar geleden
  Ik zie nog geen stijging integendeel
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Telkens ik weer in België kom n'a enkele maanden Spanje val ik omver van de prijzen. Op alle gebied. Dus in april bye bye. Daar is het leven, hier overleven voor een gepensioneerde.
 • John Ulmer

  2 jaar geleden
  26 mei mensen, 26 mei is jullie kans om dingen écht te veranderen.
 • PLANCKAERT Johan

  2 jaar geleden
  dr de taxshift zullen we enkele euros meer verdienen, dr de rest honderden euros minder. zlfs de index die 2.16 pr bedraagt betekent een koopkrachtverlaging van 1.08 pr na belastingen. De zoveelste kracht van verandering van nva vld cvp de laatste 5 jaar! onthou dat in mei!!
 • Jan Bajrami

  2 jaar geleden
  Dikke zever, 37€ loon verhoging, en 150€ meer kosten per maand, hoe is dat mogelijk? Noem jij dat menselijk? In iedergeval zou een jaar gestaakt moeten worden, en dat zien wij met wat worden ministers betaald! Omdat zijn meer minister dan arbeiders
 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi