Exclusief voor abonnees

Van Ranst wil tegenstander van vaccinaties liefst van al doodzwijgen: “Goed dat De Block reageert op die onzin”

Marc Van Ranst.
rv Marc Van Ranst.
Goed dat minister De Block de onzin van dokter Kris Gaublomme pareert, vindt viroloog en epidemioloog Marc Van Ranst. Want over het nut van vaccineren tegen ziektes als de mazelen bestaat geen enkele twijfel. "Het beste dat we kunnen doen, is hem en zijn anti-vaccinatiebeweging snel weer doodzwijgen."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Fourgon

  Toevallig ligt het in Nederland op de regeringstafel om vaccinatie alsnog te verplichten. Zal wel een (grondige) reden voor zijn zeker? Ik stel wel vast dat we in dit land veel meer virologen hebben dan we dachten (of konden dromen).

 • Audrey Benneth

  20 jaar of langer na vaccinatie kan er nog kankerontwikkeling zijn door het gevolg van de vaccinatie. Heb ooit nog studies gelezen over 30 jaar terug wat er allemaal in de vaccinaties zit. Mensen zouden nogal ogen trekken mochten ze weten hoe ze bedrogen worden.

 • Alain Stuker

  Marc Krol: u slaat de spijker op zijn kop. Hoe halen ze het in hun hoofd om ons op te leggen welke inspuitingen we moeten nemen? Ik geloof "NIETS" van hun.

 • Robin Demey

  Degenen die denken dat een vaccin ENKEL een verzwakt (is dus nog levend en kan dus voor besmetting zorgen; zie bijsluiter) virus bevat, moeten dringend de ingrediëntenlijst en (professionele) bijsluiter erbij nemen. Formaldehyde, aluminiumzouten, (delen van) menselijk dna... Is allemaal officieel geweten, maar niemand leest de bijsluiters blijkbaar. Iemand die het mazelenvaccin krijgt, kan tot 20 dagen lang anderen besmetten: vandaar de uitbraak in Oekraïne, na de grote vaccinatiecampagne.

 • Carlos Simonis

  Door preventieve vaccinatie van volwassenen en vooral kinderen tegen mazelen heeft de farmaceutische industrie de laatste 40 jaar miljarden verdiend. De rechters van het Duitse federale hooggerechtshof (BGH) bevestigden evenwel in een recente uitspraak dat een mazelenvirus niet bestaat. Voorts: Er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek in de wereld dat het bestaan van dergelijke virussen dusver kon bewijzen.