Exclusief voor abonnees

Van moord verdacht parlementslid getrouwd met vrouw van slachtoffer: maand voor proces geven verdachten elkaar jawoord

Het pasgehuwde koppel bij het verlaten van het Brusselse stadhuis.
rv Het pasgehuwde koppel bij het verlaten van het Brusselse stadhuis.
Vorig weekend is Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (64) getrouwd met zijn vroegere secretaresse, Sylvia Boigelot (41). Opvallend: volgende maand staan de twee samen terecht in Brussel voor de moord op haar man Marc Dellea (45). Ze riskeren allebei 30 jaar cel.

Zij droeg een zwart kleed met een roos vestje en een boeket met witte orchideeën, hij een donker kostuum. Christian Van Eyken, Vlaams Parlementslid voor de Union des Francophones (UF), en Sylvia Boigelot verbergen zich niet langer. Zaterdag verlieten de pasgehuwden het Brusselse stadhuis langs de voorkant, recht de Grote Markt op. Achter hen: een kleine stoet van familieleden en andere genodigden. De politicus bevestigde ons gisteren dat hij met zijn vroegere minnares getrouwd is. "Verder geef ik daar geen commentaar op." Sinds hun huwelijk showt de 23 jaar jongere Sylvia Boigelot op Facebook hun identieke trouwringen en haar bruidsboeket. "Wees gelukkig samen. Jullie hebben het verdiend", schrijft een vriendin. Anderen begrijpen het niet en posten vraagtekens onder haar foto's.

Je hebt 22% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elle Devee

  De wereld is totaal om zeep

 • Sobek Wessels

  Hoe ziek is dat ?? Eerst de man van zijn minnares omzeep helpen en dan mogen beiden doodleuk nog trouwen ? Je ziet slachtoffers Krijgen in dit land Geen Haartje respect van de Wet en Overheid ...Die weten Nu al dat ze niet veroordeeld zullen worden Kijk maar ...!!

 • Pier Langemans

  Inge Delannoie heel de wereld is rot

 • Verstappen Martine

  Als daar geen reukje aan zit !!!!

 • pol van de velde

  Van het ogenblik dat een politieker mee in een zaak zit gebeuren er allerlei nevenwerkingen om de waarheid te bedekken.