Exclusief voor abonnees

Van 2.500 naar 10.000 tests per dag: België steekt op vraag van WHO tandje bij

REUTERS
"Je wint geen voetbalmatch door alleen te verdedigen." De Wereldgezondheidsorganisatie vraagt om voortaan iedereen die mogelijk besmet is met corona te testen. Laboratoria, universiteiten en farmagiganten in ons land gaan de krachten bundelen om van 2.500 naar zeker 10.000 tests per dag te gaan. Niet dat het ons meteen zal helpen. "Maar het kan er wél voor zorgen dat we niet nog maandenlang een prooi van het virus blijven."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • De Wilde Nanine

  Luc, elke nieuwsuitzending wordt er vermeld dat dit enkel gaat over de tests die uitgevoerd zijn en dat deze enkel in de ziekenhuizen wordt afgenomen. Al meermaals is er verschenen dat er zeker 10 keer meer besmettingen zijn dan geweten. En nu komt u uit de lucht vallen?? Moesten we elke besmetting weten, het sterftecijfer zou ook drastisch dalen.

 • Maurice Berden

  Is ook tactisch, hoe minder tests...hoe minder positieve gevallen. Test x4 zal ook positieve gevallen x4 zijn vrees ik. De curve zal steil omhoog gaan en dat is nu net niet leuk voor velen.

 • De Waen Luc

  men test amper , maar komt vertellen hoe weinig besmettingen er bij ons zijn ?

 • henri savelkoul

  Alhoewel voor de gemoedsrust van de burger is een zelfbestuur zeer belangrijk ik zelf word bijna gek van angst bij een kuchje

 • Wesley de Sutter

  Er word gezegd dat ze van 2500 naar 10000 tests gaan . Waarom zou het nu wel opeens lukken ? Er word langs alle kanten gezegd dat er geen materiaal genoeg is en de labo’s waar de tests gedaan moeten worden niet meer tests kunnen doen . Waarom worden wij steeds voorgelogen ! Op alle vlakken worden we gerust gesteld maar in werkelijkheid is het helemaal anders