Een blauwe BMW reed H. aan op het zebrapad aan het kruispunt tussen de Waelhemstraat en de Helmetsesteenweg in Schaarbeek.
Volledig scherm
Een blauwe BMW reed H. aan op het zebrapad aan het kruispunt tussen de Waelhemstraat en de Helmetsesteenweg in Schaarbeek. © Fotomontage HLN

Vader van meisje (14) dat werd aangereden in Schaarbeek hoopt op zware straf: “Hij reed zéker te snel”

De vader van de Schaarbeekse tiener die op weg naar school werd aangereden hoopt dat de dader een zware straf krijgt. De bestuurder van een gehuurde, felblauwe BMW liet zijn dochter van 14 bloedend achter op een zebrapad.

33 reacties

 • ERWIN minnebo

  3 jaar geleden
  Hopelijk geneest ze volledig en de snelheid heeft daar niets mee te maken. Hij mocht niet rijden, heeft geen rijbewijs meer en dan nog met een wagen rijden gehuurd onder valse naam ???? Dat kan zomaar hier in ons land (of land van Magnette)
 • Wim van Oevelen

  3 jaar geleden
  Als je net achter een bocht een zebrapad aanlegt vraag je om problemen.
 • Thomas Merckx

  3 jaar geleden
  Asociaal rijgedrag, een ziekte van deze tijd
 • Jean Wachtelaer

  3 jaar geleden
  De polis spoort vluchtmisdrijver aktief op. Ze zullen hem wel vinden. Kwestie van tijd. Volgens mij een hoogeschoolde asielzoeker. Want wie rijdt er anders aan hoge snelheid met een BMW op de Helmetsesteenweg ? Best dat hij -voor zijn eigen veiligheid- een tijdje achter de tralie verdwijnt, uit de buurt van meneer Rachid Lehmami. Want die is terecht buiten zichzelf van woede en zint op wraak. Zo'n man kan gevaarlijk zijn. Ge zoudt het voor minder.
 • Walter Mertens

  3 jaar geleden
  Hij vertelde het alsof hij er bij was. Ik zie het dagelijks 10talle keren. Ze komen aan een zebrapad en fietsen gewoon over zonder stoppen. Fietsoversteek het zelfde. Omgekeerde driehoek en haaientanden ten spijt. In hofstade discussie met een vader en zoon van 11 jaar gehad. Aankomen rijden en zomaar zebrapad op. En beweren dat ik moet stoppen. Afstappen!!. Dan stop ik. Hoffelijkheid is het regelement respecteren. Niet meer niet minder.
 1. PREMIUM

  Sunweb stuurt renner weg na overtre­ding coronamaat­re­ge­len

  Team Sunweb heeft Michael Storer weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai, nadat de 23-jarige Australiër de interne coronamaatregelen had overtreden. Storer verliet het hotel om een fles shampoo te kopen in een nabijgelegen winkel, terwijl de ploeg renners en personeel had verzocht in hun eigen bubbel te blijven en vooral geen contact te hebben met de buitenwereld. Volgens Sunweb bracht de renner op deze manier zijn eigen gezondheid én die van zijn ploegmaats in gevaar. In een reactie bij WielerFlits benadrukt het team dat het níet om een strafmaatregel gaat.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. PREMIUM

  Van Tante Terry tot Jo De Poorter

  In 62 jaar passeerden 45 omroepers: 7 mannen en 38 vrouwen. Irène Beval was in 1953 de eerste, maar moest een jaar later al vertrekken. Haar opvolgers Paula Semer, Nora Steyaert en 'Tante' Terry Van Ginderen waren vanaf 1954 succesvoller. In de jaren 70 doken de eerste mannelijke omroepers op: Bruno Schevernels, Luc Appermont en Paul Codde. Andrea Croonenberghs was met een carrière van 26 jaar het langst in dienst. Veel BV's begonnen als omroeper op de VRT, onder wie Gert Verhulst, Jo De Poorter, Evy Gruyaert en de betreurde Yasmine. Ook VTM werkte sinds zijn start met omroepsters, maar stopte er in 2008 mee. (DBJ/MC)