Exclusief voor abonnees

Vader treurt om dodelijke val van zoon (23) met speed pedelec: “Ik zei hem zo vaak: 'Zet toch een helm op’”

Het slachtoffer had nochtans ervaring met speed pedelecs, zegt z'n vader.
Marc De Roeck Het slachtoffer had nochtans ervaring met speed pedelecs, zegt z'n vader.
Zijn vader bleef het maar herhalen: "Zet een helm op, jongen." Maar Yapsi Espantoso Luis (23) luisterde niet. In de nacht van zaterdag op zondag smakte hij met zijn speed pedelec op de grond en stierf.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Engelen Albert

  jeugt rijd na een tijdje tegen de limieten met gelijk welk voertuig en een klein percentage zal er de prijs voor betalen ,geen reden om de andere 95% te straffen.alles is oorzaak van overdreven gebruik en de ongelukken worden niet beperk door helmen en snelheids beperkingen want daar hebben die mensen op dat ogenblik geen oren naar. na zottigheid komt wijsheid.!

 • marnix laureyns

  Heel veel sterkte aan de familie. Zo jong en plots is het voorbij. Dat is heel erg.

 • peggy wynants

  Dat er eerst eens iets aan de fietspaden wordt gedaan alvorens een examen op te leggen. Want zelfs met een gewone fiets is het niet te doen op de fietspaden!!!!

 • Didier Van Rompaey

  Het is niet omdat er 1 iemand geen helm draagt en een ongeluk heeft dat ineens iedereen een cursus moet volgen of een rijexamen moet nemen. Als je al geen helm wilt opzetten op een pedelec of een scooter dan ben je zelf in fout en moet de rest daar niet voor boeten!

 • Sobek Wessels

  Elk jaar meer dan 1500 enkelvoudige ongevallen met Fietsers waarbij niemand anders betrokken was , dus val partijen met heel veel Hoofd wonden ? Vooral door de zeer slechte Fietspaden en wegen in dit land die echt schandalig slecht zijn voor een westers land ! Maar waarom een fietshelm nog altijd niet verplicht is begrijp ik niet in de Auto moet je toch ook een gordel dragen voor je eigen veiligheid ?