Exclusief voor abonnees

Vader treurt om dodelijke val van zoon (23) met speed pedelec: “Ik zei hem zo vaak: 'Zet toch een helm op’”

Het slachtoffer had nochtans ervaring met speed pedelecs, zegt z'n vader.
Marc De Roeck Het slachtoffer had nochtans ervaring met speed pedelecs, zegt z'n vader.
Zijn vader bleef het maar herhalen: "Zet een helm op, jongen." Maar Yapsi Espantoso Luis (23) luisterde niet. In de nacht van zaterdag op zondag smakte hij met zijn speed pedelec op de grond en stierf.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Engelen Albert

  jeugt rijd na een tijdje tegen de limieten met gelijk welk voertuig en een klein percentage zal er de prijs voor betalen ,geen reden om de andere 95% te straffen.alles is oorzaak van overdreven gebruik en de ongelukken worden niet beperk door helmen en snelheids beperkingen want daar hebben die mensen op dat ogenblik geen oren naar. na zottigheid komt wijsheid.!

 • marnix laureyns

  Heel veel sterkte aan de familie. Zo jong en plots is het voorbij. Dat is heel erg.

 • peggy wynants

  Dat er eerst eens iets aan de fietspaden wordt gedaan alvorens een examen op te leggen. Want zelfs met een gewone fiets is het niet te doen op de fietspaden!!!!

 • Didier Van Rompaey

  Het is niet omdat er 1 iemand geen helm draagt en een ongeluk heeft dat ineens iedereen een cursus moet volgen of een rijexamen moet nemen. Als je al geen helm wilt opzetten op een pedelec of een scooter dan ben je zelf in fout en moet de rest daar niet voor boeten!

 • Sobek Wessels

  Elk jaar meer dan 1500 enkelvoudige ongevallen met Fietsers waarbij niemand anders betrokken was , dus val partijen met heel veel Hoofd wonden ? Vooral door de zeer slechte Fietspaden en wegen in dit land die echt schandalig slecht zijn voor een westers land ! Maar waarom een fietshelm nog altijd niet verplicht is begrijp ik niet in de Auto moet je toch ook een gordel dragen voor je eigen veiligheid ?