Exclusief voor abonnees

Vader Tom Van Grieken: “Als hij maar gezond en veilig blijft. Ik wil geen tweede Pim Fortuyn als zoon”

Luc Van Grieken, de vader van Tom.
Photonews Luc Van Grieken, de vader van Tom.
"Mijn zoon ziet er dan wel uit als de ideale schoonzoon, maar hij is niet perfect." Dixit Luc Van Grieken (62), de fierste vader op de aardbol sinds het overwinningssucces van Tom Van Grieken (32). "Als iemand het cordon sanitaire kan doorbreken, dan hij wel."

Op het terras van een Mortsels café, locatie van het interview, merkt een man vanachter zijn koffie fijntjes op dat de tante van Bart De Wever daar de krant zit te lezen. Het brengt het gesprek meteen op de voorzitter van N-VA. "Sinds zaterdag, toen De Wever Tom openlijk 'paljas' noemde op tv, wist ik dat Vlaams Belang ver boven de voorspelde 15% zou pieken", zegt Luc Van Grieken, gewezen rijkswachter en politieman die aan het hoofd stond van de secties Terrorisme en Info. "Want op sociale media zag ik hoevéél N-VA-aanhangers zeiden: 'En nu stem ik voor Vlaams Belang!' Ik ben ervan overtuigd dat Bart De Wever, door zijn vele bitsige aanvallen op Vlaams Belang, ook een heel pak zwevende kiezers heeft doen overlopen."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sempel

  Hoe durft hij zijn zoon te vergelijken met Pim Fortuyn , die had meer courage in zijn pink dan Tom in zijn hele lijf

 • eric brack

  Ik sta verondersteld dat er nog altijd mensen zijn die de pano reportage zo simpelweg hebben kunnen geloven. Ik zou mij eerder schamen moest ik ouders hebben die van Groene elitaire elite's zouden afstammen. Want dat zijn pas polariserende satrapen die iedereen die niet hun mening deelt in een cordon plaatsen. Het zijn dus linkse traantjes die nu vloeien.

 • Jokanaan Mertens

  Deze persoon maakt België kapot

 • yves cleeren

  Proficiat! Hoop op verandering

 • Patrick bloemen

  Je mag fier zijn op je zoon , mijn stem heeft hij