Exclusief voor abonnees

Vader sleurt familie al 20 jaar mee in jihad: “Ik probeerde te vluchten met mijn baby. Ze schoten me neer”

NU ZIT DOCHTER (22) MET TWEE KINDEREN VAST IN SYRIË

Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld.
RV Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld.
In 1999 nam een Brusselse garagist zijn gezin mee naar Al-Qaida in Afghanistan. Hij kwam pas terug nadat er twee verwanten in Guantánamo waren beland en zijn minderjarige dochter uitgehuwelijkt was. Vier jaar geleden trok hij toch weer naar Syrië en één van zijn dochters volgde hem. Zij zit nu met haar twee kinderen vast. "Ik heb zo'n spijt. IS'ers zijn monsters."

Ze poseerde als een filmster. Beminnelijk lachend van achter haar zonnebril, het haar nog nat van een duik in de zee. Veertien jaar was Hafsa toen ze in 2010 werd gefotografeerd op een zonovergoten strand. Ze was toen duidelijk geen kind uit een radicaal moslimgezin. Daarvoor was zelfs haar zedige badpak nog stukken te bloot.

Veertien was ook haar zus, toen die acht jaar eerder met een jonggeborene terugkwam uit Afghanistan. Uitgehuwelijkt aan een bijna twintig jaar oudere man. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny janssens

  Paul Boutsen , idd. Een schande als je ziet hoeveel mensen in schrijnende situaties zitten , zonder er zelf iets te kunnen aan doen.

 • vandekempen bart

  een uitstekend voorbeeld van hoe wij ons eigen land om zeep helpen, en er via uitkeringen etc. nog voor betalen ook.

 • ann van der linden

  Eis al zijn uitkeringen teug aub. Wij zijn hun grootste vijand, maar ons geld hun grootste vriend. Hoe lomp zijn we hier toch!

 • Paul Boutsen

  Maar ondertussen betaalde de stad Brussel uit politieke correctheid tot 2017 tenminste de uitkeringen aan het gezinshoofd. Nu komen janken, en uit eigen wil vertrokken te zijn, is a little too much to late. Blijf jij maar rustig bij je vrienden en vriendinnen, Hafsa, en verdiep je verder in je geloof. Van ons krijg je geen uitkeringen meer!

 • Lucas Theophiel

  Waarom kunnen die jihadisten steeds terugkeren naar Belgié ? Met dank aan onze regering zeker ?