Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld. © RV

Vader sleurt familie al 20 jaar mee in jihad: “Ik probeerde te vluchten met mijn baby. Ze schoten me neer”

In 1999 nam een Brusselse garagist zijn gezin mee naar Al-Qaida in Afghanistan. Hij kwam pas terug nadat er twee verwanten in Guantánamo waren beland en zijn minderjarige dochter uitgehuwelijkt was. Vier jaar geleden trok hij toch weer naar Syrië en één van zijn dochters volgde hem. Zij zit nu met haar twee kinderen vast. "Ik heb zo'n spijt. IS'ers zijn monsters."

6 reacties

 • danny janssens

  3 jaar geleden
  Paul Boutsen , idd. Een schande als je ziet hoeveel mensen in schrijnende situaties zitten , zonder er zelf iets te kunnen aan doen.
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  een uitstekend voorbeeld van hoe wij ons eigen land om zeep helpen, en er via uitkeringen etc. nog voor betalen ook.
 • ann van der linden

  3 jaar geleden
  Eis al zijn uitkeringen teug aub. Wij zijn hun grootste vijand, maar ons geld hun grootste vriend. Hoe lomp zijn we hier toch!
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Maar ondertussen betaalde de stad Brussel uit politieke correctheid tot 2017 tenminste de uitkeringen aan het gezinshoofd. Nu komen janken, en uit eigen wil vertrokken te zijn, is a little too much to late. Blijf jij maar rustig bij je vrienden en vriendinnen, Hafsa, en verdiep je verder in je geloof. Van ons krijg je geen uitkeringen meer!
 • Lucas Theophiel

  3 jaar geleden
  Waarom kunnen die jihadisten steeds terugkeren naar Belgié ? Met dank aan onze regering zeker ?
 1. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 2. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.