Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Amor Bin Mohamed Sliti streed voor Al-Qaeda én IS. Intussen is hij gesneuveld. © RV

Vader sleurt familie al 20 jaar mee in jihad: “Ik probeerde te vluchten met mijn baby. Ze schoten me neer”

In 1999 nam een Brusselse garagist zijn gezin mee naar Al-Qaida in Afghanistan. Hij kwam pas terug nadat er twee verwanten in Guantánamo waren beland en zijn minderjarige dochter uitgehuwelijkt was. Vier jaar geleden trok hij toch weer naar Syrië en één van zijn dochters volgde hem. Zij zit nu met haar twee kinderen vast. "Ik heb zo'n spijt. IS'ers zijn monsters."

6 reacties

 • danny janssens

  3 jaar geleden
  Paul Boutsen , idd. Een schande als je ziet hoeveel mensen in schrijnende situaties zitten , zonder er zelf iets te kunnen aan doen.
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  een uitstekend voorbeeld van hoe wij ons eigen land om zeep helpen, en er via uitkeringen etc. nog voor betalen ook.
 • ann van der linden

  3 jaar geleden
  Eis al zijn uitkeringen teug aub. Wij zijn hun grootste vijand, maar ons geld hun grootste vriend. Hoe lomp zijn we hier toch!
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Maar ondertussen betaalde de stad Brussel uit politieke correctheid tot 2017 tenminste de uitkeringen aan het gezinshoofd. Nu komen janken, en uit eigen wil vertrokken te zijn, is a little too much to late. Blijf jij maar rustig bij je vrienden en vriendinnen, Hafsa, en verdiep je verder in je geloof. Van ons krijg je geen uitkeringen meer!
 • Lucas Theophiel

  3 jaar geleden
  Waarom kunnen die jihadisten steeds terugkeren naar Belgié ? Met dank aan onze regering zeker ?
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)