USB-sticks te klein: geen logo op stembiljet

Partijlogo's zullen ontbreken op de stembiljetten bij de komende verkiezingen.
Photo News Partijlogo's zullen ontbreken op de stembiljetten bij de komende verkiezingen.
Op 26 mei zal u geen partijlogo's op het stembiljet zien staan, maar enkel een naam. De reden? Onvoldoende geheugencapaciteit op de USB-sticks met de informatie over de stembiljetten, zegt een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. Daarom worden bij de volgende verkiezingen alle partijlogo's geschrapt. Ook de papieren stembiljetten krijgen geen logo's. 

In 2014 was het nochtans wel mogelijk om partijlogo's af te beelden op de kiesbrieven, maar deze keer voorziet Binnenlandse Zaken ook een audiomodule voor blinden en slechtzienden die stemcomputers gebruiken. De geluidsbestanden vereisen zoveel opslagruimte dat voor de beeldbestanden geen plaats meer is. Hoewel de audiomodule enkel in Aalst en Mechelen zal worden gebruikt, zijn de gevolgen te zien in de opmaak van de stembiljetten in het hele land.Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koenraad Jansseune

  ICT competenties of competentie in het algemeen binnen de overheidsdiensten. Het blijft moeilijk.

 • Ronny Vansteelandt

  Mensen die niet kunnen lezen herkennen "hun" lijst net aan die logo's. Stomme zet.

 • Arne Van Gheluwe

  Het zijn sticks van 128MB

 • guido vermeyen

  Gewoon gelaten reageren, dit is nu eenmaal België..het schiet aan alle kanten tekort en het is een hopeloos geval, hervorming in België: een utopie.

 • Patrick huwel

  Zever in zakjes. Met de hedendaagse technologie mag dat geen probleem zijn. Hier zijn andere redenen voor.