Exclusief voor abonnees

Unizo luidt alarmbel: “We zijn volledige sectoren naar stort aan het dragen”

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.
Photo News Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.
“We moeten niet alleen de kampioenen erdoor sleuren.” Dat zegt Danny Van Assche, de gedelegeerd bestuurder van Unizo. De ondernemersorganisatie meent dat een dringende tweetrapsraket de ‘vergeten sectoren’ binnen onze economie van massaal faillissement moet redden. Wat houden die oplossingen in en welke sectoren hebben volgens Van Assche dan dringend hulp nodig?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen72 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ann Perrett

  Maak vandaag de rekening en niet morgen. Zie je dat het niet gaan lukken binnen de maand leg de boeken neer. Een ondernemer kan altijd opnieuw beginnen desnoods eventjes in loondienst. Een coronadode komt nooit meer terug en krijgt geen tweede kans. Dus gezondheid boven economie.

 • Benny Buyst

  Van Assche de gepensioneerden worden naar het stort gedragen.

 • Chris Devlaeminck

  @lk4500 steel wheels. Haha, boeren zijn ook zelfstandigen. Je lijkt wel op dat dom blondje maar dan andersom. Dat blondje zei toen de boeren staakten dat ze hen niet nodig had. Ze kocht haar zuivel, vlees en groenten in de supermarkt. Maar je hebt gelijk zelfstandigen kunnen niet rekenen op stakingsgeld en werkloosheidsuitkering. Daarom raad ik ze aan om een jobke bij de overheid te zoeken. Begin maar zelf je groentjes, kippen en varkens te kweken.

 • Chris Devlaeminck

  Eigenlijk zouden alle zelfstandigen eens een maand het werk moeten neerleggen. Alle winkels, groot en klein, sluiten. Ook de internetwinkels. Dan zou het bij vele jaloerse stommeriken misschien eens dagen waarom zelfstandige zaken levensnoodzakelijk zijn in een samenleving. Of misschien dat alle zelfstandigen best volledig stoppen en een jobke bij de overheid zoeken? Of een of andere uitkering trachten te bemachtigen?

 • Peter Nols

  Nu is het toch wel heel duidelijk dat een groot percentage van die sectoren helemaal niet relevant is in het dagelijks leven en zeker niet onmisbaar. Voor de rest zou Unizo beter ijveren om de E-commerce ook ingang te doen vinden maar dan wel op een deftige niet amateuristische manier. Ik kom praktisch nooit in een winkel, bestel vaak in piepkleine Nederlandse winkels en PostNL levert de volgende dag 's middags. Gaat er iets mis dan verzetten die Nederlanders hemel en aarde voor een oplossin