Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.
Volledig scherm
PREMIUM
Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. © Photo News

Unizo luidt alarmbel: “We zijn volledige sectoren naar stort aan het dragen”

“We moeten niet alleen de kampioenen erdoor sleuren.” Dat zegt Danny Van Assche, de gedelegeerd bestuurder van Unizo. De ondernemersorganisatie meent dat een dringende tweetrapsraket de ‘vergeten sectoren’ binnen onze economie van massaal faillissement moet redden. Wat houden die oplossingen in en welke sectoren hebben volgens Van Assche dan dringend hulp nodig?

76 reacties

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  10 maanden geleden
  Die 172 miljard die het land ieder jaar ontvlucht is zuiver toe te schrijven aan zelfstandigen, rijken en ondernemingen. Zelfstandigen ja ok, hun gefoefel nee dank u dan liever Amazon of Aliexpress
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  10 maanden geleden
  Elke ondernemer die naam waardig verkoopt nu online en heeft geen subsidies nodig. De pakjesdiensten zijn steeds blijven werken. Horeca kan zelfs voedsel laten afhalen.
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  10 maanden geleden
  Begin al eens als overheid om geen steun te geven aan eemanszaken en de steun te bepalen op basis van het aangegeven inkomen
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  10 maanden geleden
  Chris Devlaeminck die boeren moeten dan ook nog wel de nodige brains hebben en slagen in een overheidsexamen
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  10 maanden geleden
  Uit een ander artikel blijkt net dat sommige ondernemers door de overheidssteun nu beter boeren dan voor de crisis. Stop de overheidssubsidies er zullen wel nieuwe bedrijven in de plaats komen. liberaal principe : laissez faire laissez passer.
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 2. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!