Politierechter Geert Vandaele wil in Veurne elk jaar minstens drie grootse themazittingen houden "om de samenleving te beschermen".
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Geert Vandaele wil in Veurne elk jaar minstens drie grootse themazittingen houden "om de samenleving te beschermen". © Florian Van Eenoo photonews

Uitstel wordt effectief: "Komt ervan als je cadeau van rechtbank niet aanvaardt"

Voor heel wat verkeerszondaars wordt het een kerst zonder cadeaus: het gerecht van Veurne pakt hen extra hard aan. Nadat ze eerder een straf met uitstel kregen, bleven ze toch dronken of veel te snel rijden. Daardoor krijgen ze nu alsnog de rekening gepresenteerd. "Da's dan 8.400 euro, 3 maanden rijverbod én 1 maand gevangenis."

 1. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis