Exclusief voor abonnees

Uiteen en toch dichtbij, da's niet zonder risico: “Je mag kinderen niet idee geven dat relatie nog te redden valt”

Zaterdag trokken Annelien Coorevits en Olivier Deschacht nog met Elena (8) en Luís (4) naar Disneyland Parijs, dinsdag raakte hun breuk bekend.
Dieter Bacquaert Zaterdag trokken Annelien Coorevits en Olivier Deschacht nog met Elena (8) en Luís (4) naar Disneyland Parijs, dinsdag raakte hun breuk bekend.
Op zaterdag samen naar Disneyland, op dinsdag aankondigen dat je uit mekaar bent. De breuk tussen Olivier Deschacht (38) en Annelien Coorevits (32) lijkt een voorbeeld van wat in Amerika een 'soft landing divorce' heet: uiteen en toch dichtbij. Ze is kenmerkend voor een generatie die als kind zelf vechtscheidingen heeft meegemaakt en beter wil doen, vooral voor hún kinderen. "Zolang je hen maar niet het idee geeft dat zij de relatie nog kunnen redden."
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Wat een mooi gezinnetje." "Geniet maar samen!" Die reacties kwamen zaterdag nog onder de foto's te staan die Annelien Coorevits postte na een familie-uitje in Disneyland Parijs met man Olivier Deschacht en kinderen Elena (8) en Luís (4). Nochtans wist ze toen al dat hun breuk twee dagen later bekend zou worden. Schone schijn? "Ik zou dat liever een zekere mate van behoedzaamheid noemen", zegt Annelies Geraets, een bemiddelaarster die zich heeft verdiept in het concept van 'zo goed mogelijk uit mekaar gaan'. Ze schreef er het boek 'Eén hart, twee huizen' over. Geraets ziet het vaker, die behoedzaamheid, bij jonge dertigers wier ouders gescheiden zijn in tijden dat zoiets nog anders verliep dan nu: toen moest er nog een schuldige zijn, kinderen moesten een kant kiezen, enzovoort.

Je hebt 20% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • huib matthijssen

  Het heeft iets patsigers.

 • annie laureys

  Moet det iedereen weten wat ze doen ,

 • Tom Wuytack

  Beter doen, en toch uit elkaar gaan.... Zwaar mislukt mijn gedacht....

 • Peeters Freddy

  Derden weten alles beter, dat denken ze toch. Ik ben ook gescheiden toen de kinderen 9 en 11 jaar waren. Het was co ouderschap en ze hebben allebei de een goede baan en relatie. Ieder huis heeft zijn kruis en buitenstaanders weten niet hoe het er bij sommige aan toe gaat.

 • magda de munck

  Dat koppel heeft gewoon een luxe probleem.