Exclusief voor abonnees

U en ik hebben 5 zintuigen. Deze man heeft er 6

Babitz heeftdit kompas twee jaar gedragen, maar omdat hij nu de nieuwe versie af en toe moet testen, heeft hij het anderhalve maand geleden van zijn borstkas gehaald. En... hij mist hem.
RV Babitz heeftdit kompas twee jaar gedragen, maar omdat hij nu de nieuwe versie af en toe moet testen, heeft hij het anderhalve maand geleden van zijn borstkas gehaald. En... hij mist hem.
Alles wat we voelen en denken hebben we te danken aan de input van onze zintuigen. Stel je voor dat we er méér zouden hebben dan de vijf waarmee we geboren worden. "Dan zou ons leven, onze wereld alleen maar rijker, béter worden", stelt Liviu Babitz. En dus liet de CEO van het Londense Cyborg Nest een kompas op zijn borstkas piercen. Een zesde zintuig, zowaar: richtingsgevoel.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Govaerts

  Als die gast een compas heeft laten inplanten en dat zijn 6 de zintuig noemt . Kan ik en waarschijnlijk vele met mij dat zo lang ik mijn ogen niet sluit ik in 95% van de gevallen perfect de richting kan terug aangeven al heb ik in een ondoordringbaar bos in een kring rond gelopen . Beschik ik en vele met mij al over een 6 de zintuig of is dit gewoon oriëntatie vermogen.

 • pascal devillé

  Er zijn maar vijf zintuigen.Dat er buiten onze zintuigelijke waarnemingen ook nog andere interacties met de buitenwereld zijn is waar.Maar dat is een andere categotie van waarneming, geen zintuigelijke.

 • Bourgeois Daisy

  My God daarvoor heb ik geen extra zintuig nodig, alleen logisch denkvermogen

 • aaron aerts

  aandachtrekkerij. Je hebt er zo die een hele raspberry PI in hun arm lieten zetten voor aandacht. Ik vind dan de mensen die magnetische balletjes in de vingertoppen steken en zo magnetische velden kunnen voelen toch wel interessanter. Dit? Wat een verspilling. Mensen hebben een richtingsgevoel dat onderontwikkeld is, dat zit er al biologisch in.

 • Nick Lersberghe

  @Marc Haaren Zo werkt evolutie niet. Bepaalde functies komen er niet omdat het handig ofzo zou zijn. Die komen er omdat het een voordeel geeft en dan nog wordt het beperkt tot een soms half-werkende bijeengeraapte oplossing. Evolutie is ook geen proces van eeuwen maar van veel langer.