Exclusief voor abonnees

Tweede klap voor gezin: "Toen haar broertje stierf, troostte Selin ons. Wat als we ook haar verliezen?"

Dokters zien geen oplossing meer voor hersentumor van Selin (13)

Na een zware operatie raakte Selin verlamd aan de rechterkant, maar ze leerde haar rechterhand opnieuw te gebruiken. Daardoor kan ze nu toch nog gitaar spelen. "Daar word ik blij van", vertelt ze.
Wannes Nimmegeers Na een zware operatie raakte Selin verlamd aan de rechterkant, maar ze leerde haar rechterhand opnieuw te gebruiken. Daardoor kan ze nu toch nog gitaar spelen. "Daar word ik blij van", vertelt ze.
Gentenaars 'pleuje ni'. Ook de 13-jarige Selin niet. Acht jaar al vecht ze tegen een hersentumor. Vijf keer herviel ze, vijf keer knokte ze terug. Nu is het beest er wéér en moeten de dokters zich gewonnen geven. Selin en haar ouders niet - zelfs niet na de zware klap die het gezin al kreeg. "Toen Selin 2 was, verloren we haar broertje van 5 maanden. Zij was toen degene die óns troostte."

Laat kinderen één wens doen en de keuzestress slaat toe. Niet zo bij Selin Sancak: toen ze vorig jaar op school net zoals haar klasgenoten haar hoop mocht neerschrijven op een blaadje, hoefde ze geen seconde na te denken. "Ik wens dat de dokters iets vinden tegen mijn ziekte." Punt.

RV

Je hebt 15% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Dimers

  De zwaarste, meest krachtige, precieze wapens kunnen ze maken … een ziek meisje niet ! De wereld zit op een walgelijke manier in mekaar ! Ik hoop dat dit meisje een mirakel mag meemaken en dat ze terug gezond wordt !

 • Dominique Cox

  Ziektes zouden toch niet mogen bestaan, vooral niet met kinderen. Veel sterkte aan de familie en ik hoop dat je kunt genezen.

 • Olivier Vandermosten

  Ik hoop dat je snel geneest!!! Veel moed!!!

 • john smits

  En dan nog geloven er mensen in een "god" met al deze miserie op de wereld. Hou je sterk meisje en ik wens je alle kracht die je maar nodig hebt.

 • Roland De Smedt

  Ik wens haar de kracht om alsnog te genezen.