Exclusief voor abonnees

Twee jaar na #MeToo moet iédereen de vraag stellen: is 't oké?

NIEUWE CAMPAGNE EN TEST OM SEKSUEEL OVERSCHRIJDEND GEDRAG TE VOORKOMEN

Ook BV's steunen de campagne. Actrice Tinne Oltmans die MNM-dj Tom De Cock op z'n achterste slaat: best oké - als De Cock er toestemming voor geeft, toch.
RV Ook BV's steunen de campagne. Actrice Tinne Oltmans die MNM-dj Tom De Cock op z'n achterste slaat: best oké - als De Cock er toestemming voor geeft, toch.
Exact twee jaar geleden ontstond de hashtag #MeToo. Nu halen drie maatschappelijke organisaties, waaronder Sensoa, niet de hashtag maar wel het onderliggende thema van onder het stof. Met een brede publiekscampagne willen ze iedereen - potentiële daders én slachtoffers - doen nadenken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat doen ze met één slagzin. “Is 't oké?"

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Wat een gezeik zeg. De sfeer op het werk is hierdoor helemaal veranderd en nee ik zeg niet dat misbruik mag, maar er zijn grenzen, tegenwoordig durven de mannen op het werk zelfs niet meer een schouderklopje geven. En ik ervaar het ook niet als neerbuigend of als misbruik als de mannen hier het woordje lieverd gebruiken. Ik zit achter de receptie en de arbeiders hebben nu eenmaal een andere manier van doen, daar bedoelen ze niks verkeerd mee.

 • Albert De Vries

  Stel dat mannen ook zo eens de #MeToo-toer op zouden gaan...

 • maurice snelders

  Natuurlijk is het niet oké. Helaas wordt die ondertussen wereldberoemde uitspraak te pas en onpas gebruikt. Lees misbruikt. Vooral dat laatste werkt als een enorme stoorzender op de maatschappij.

 • Jef Denijs

  Inderdaad onzin. Straks mogen we niet meer ademen zonder aangeklaagd te worden.

 • Joske Vermeulen

  Wat een onzin. Vrouwen kunnen nog altijd de dag erna zeggen dat ze het niet ok vonden. We kunnen beter een contract laten ondertekenen. Met het liefst nog een getuige erbij.