Ook BV's steunen de campagne. Actrice Tinne Oltmans die MNM-dj Tom De Cock op z'n achterste slaat: best oké - als De Cock er toestemming voor geeft, toch.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook BV's steunen de campagne. Actrice Tinne Oltmans die MNM-dj Tom De Cock op z'n achterste slaat: best oké - als De Cock er toestemming voor geeft, toch. © RV

Twee jaar na #MeToo moet iédereen de vraag stellen: is 't oké?

Exact twee jaar geleden ontstond de hashtag #MeToo. Nu halen drie maatschappelijke organisaties, waaronder Sensoa, niet de hashtag maar wel het onderliggende thema van onder het stof. Met een brede publiekscampagne willen ze iedereen - potentiële daders én slachtoffers - doen nadenken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat doen ze met één slagzin. “Is 't oké?"

13 reacties

 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Wat een gezeik zeg. De sfeer op het werk is hierdoor helemaal veranderd en nee ik zeg niet dat misbruik mag, maar er zijn grenzen, tegenwoordig durven de mannen op het werk zelfs niet meer een schouderklopje geven. En ik ervaar het ook niet als neerbuigend of als misbruik als de mannen hier het woordje lieverd gebruiken. Ik zit achter de receptie en de arbeiders hebben nu eenmaal een andere manier van doen, daar bedoelen ze niks verkeerd mee.
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Stel dat mannen ook zo eens de #MeToo-toer op zouden gaan...
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is het niet oké. Helaas wordt die ondertussen wereldberoemde uitspraak te pas en onpas gebruikt. Lees misbruikt. Vooral dat laatste werkt als een enorme stoorzender op de maatschappij.
 • Jef Denijs

  2 jaar geleden
  Inderdaad onzin. Straks mogen we niet meer ademen zonder aangeklaagd te worden.
 • Joske Vermeulen

  2 jaar geleden
  Wat een onzin. Vrouwen kunnen nog altijd de dag erna zeggen dat ze het niet ok vonden. We kunnen beter een contract laten ondertekenen. Met het liefst nog een getuige erbij.
 1. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 1. PREMIUM

  Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

  Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."
 2. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".