Twee crashes met nieuwe Boeing: fantastisch vliegtuig, als piloot ermee kan vliegen

Twee crashes met nieuwe Boeing: veilig genoeg voor Europa en VS, niet voor China, Indonesië en Ethiopië

ANP
Een gloednieuw vliegtuig dat in minder dan een half jaar tijd tweemaal tegen de grond smakt met 346 doden tot gevolg. Verontrustend. In China, Zuid-Afrika, Indonesië en Ethiopië blijft de Boeing 737 MAX-8 voorlopig aan de grond. Dat Europa en de VS wél nog groen licht geven, moet passagiers geruststellen, volgens luchtvaartexpert Luk De Wilde. Al geeft Boeing vooral mee dat de crew de juiste opleiding moet krijgen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Inge Beullens

  Jean Minne: er heeft nooit een rolls royce motor onder een 737 gehangen... Alleen PW en CFM. De PW dateert nog van de 200 series. Men vermoed dat het probleem zich situeert in het mcas systeem dat ten onrechte een stall recovery uitvoert doordat het foutieve data toegespeelt krijgt van de AOA sensors. Hierbij gaat de stabilizer het vliegtuig nose down trimmen. Nochtans kan je op de 737 de stabilizer trim uitschakelen dmv de stab trim cutout switches. Je hebt dan manuele controle...

 • Guy Bevers

  Aanpassingen aan het vliegtuig niet genoeg getest vraagt om problemen !!!

 • Andre De Bleser

  Dirk Saenen, die "spotters" zijn dat kundige mensen geweest? En waren deze piloten wel genoeg vertrouwd geweest met dit type vliegtuig? Met TUI zal ik zonder twijfel en met een gerust hart dit vliegtuig nemen, met Ethiad krijgen ze mij nog niet eens op een bus. Het veiligheidsrecord van Ethiad spreekt boekdelen.

 • Wannes Vandevelde

  @pepie grefrath, nee dus. En vooral niet als de eerste vlucht van je leven binnen nog geen week plaatsvindt. Maar ik neem aan dat dit geen geldige reden is om alles te cancelen? Hahaha...

 • Dirk Delaere

  @Jean Minne: de motor had niets met het ongeluk van Lion air te doen. En ik vind de Engelse Industrie niet echt vertrouwenswaardiger dan de Franse.