Twaalf Thaise voetballertjes hebben nóg mirakel nodig: redding wordt waanzin

THAISE VOETBALLERTJES VIER MAANDEN LATEN ZITTEN IN GROT ÓF HEN LEREN DUIKEN?

RV
Wonderbaarlijk dat twaalf voetballertjes en hun coach na anderhalve week in een ondergelopen grottencomplex nog leven, maar ze hebben nog een half mirakel nodig om weer buiten te raken. Waanzin om naar buiten te duiken als je nog niet eens kan zwemmen, maar de andere optie - nog vier maanden in een donkere spelonk blijven wachten - is dat ook.

Na negen bange dagen is de euforie groot in Thailand nu het jeugdige voetbalteam levend is teruggevonden in één van de duizenden gangen van het grottencomplex aan het Tham Luang-natuurpark. Ze weten waar de speld in de hooiberg ligt, maar die bovenhalen is nog een heel ander verhaal. De voetbalcoach en zijn spelertjes van 11 tot 16 jaar zitten gevangen op een berg van modder zo'n twee meter boven het wassende water. Op één kilometer onder de grond en 2,5 kilometer van de uitgang verwijderd om precies te zijn. Allemaal goed en wel, maar hoe ze daar weer weghalen, is dé vraag die de reddingswerkers bezighoudt.

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joel verhulst

  Godsdienstig of niet laat ons allemaal bidden om die jongens eruit te krijgen wie had dat waanzinnig ideeom die daar zo ver in te sturen 100 m was meer dan genoeg voor de 1ste keer

 • Patrick Kelchtermans

  ik krijg het benauwd in hun plaats ocharme, zit daar maar. Ik hoop dat ze snel allemaal eruit kunnen worden gehaald.

 • Carla Van Geel

  Dat ze zo ver zitten is waarschijnlijk omdat ze verrast werden door de moessons en niet anders konden dan doorlopen tot waar ze zitten. Gelukkig waren experts in duiken bereid om de gevaarlijke zoektocht aan te gaan tussen heel enge en moeilijke stukken waarin het niet evident is om kinderen die niet kunnen duiken ertussen en erover te krijgen. Niet simpel.

 • Peter Rousseeuw

  Ik ken er niks van. Maar kan men niet langs boven boren naar de grot ?

 • Guy Miserez

  Amaai wis niet dat bij ons zoveel redding experten en specialisten zijn. Gelukkig dat het Thais volk zeer sterk zijn, en vooral de kinderen.