Exclusief voor abonnees

Turkse man uit Willebroek moet terechtstaan vanwege ‘terroristische’ Facebookposts

Ali Akyüz en zijn vrouw.
Photonews Ali Akyüz en zijn vrouw.
Een Turkse man uit Willebroek (53) zit al tweeënhalve maand in een Turkse gevangenis omdat hij op Facebook kritiek uitte over het regime. De politie arresteerde Ali Akyüz voor de verspreiding van "terroristische propaganda". Zijn familie is radeloos: "Hier noemen we dat vrije meningsuiting, daar riskeer je twintig jaar cel."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • herman de genst

  Peter blijf jij dan maar hier als je er toch van overtuigd bent dat het er zo slecht is ? ik weet in elk geval dat je ginder de jan niet moet gaan uithangen tegen politie of noem maar op , heb voorbeelden gezien . trouwens als ik ginds bij nacht op straat loop voel ik mij veiliger dan op veel plaatsen in ons landje . en dan nog , je bent er nog nooit geweest ? wat is jou positie dan om te oordelen ? en goedkoop ? ik weet niet wat jij goedkoop noemt ? thuisblijven is het goedkoopst uiteraard .

 • Kevin De hoon

  3000km verder en daar nog druk om make. Lekker op vakantie elke jaar. mensen zijn heel vriendelijk, en het eten ook!

 • Gerda Heyndrickx

  Geen Belg, normaal dat de Belgische Staat hem niet helpt. Al jarenlang facebook maar zijn vrouw wist van niets ? Heel bizar toch !!!

 • Michel Jacobs

  Maar allez, volgens Abou Jahjah, was Erdogan en zijn partij toch zowat hetzelfde als de CD&V hier, puur racistische en xenofobe reacties waren het hier tegen Erdogan.Nee, goed voor hem dat ie ermee gestopt is. Direct schelden op iedereen die hem geen gelijk geeft. Hopelijk begint hij z'n prietpraat niet in boeken te verkopen, er zijn al genoeg uitgevers failliet gegaan.

 • Peter Thys

  erger nog dat Erdogan verkozen is met steun van de Turken uit het buitenland, nu voel er één eens wat het betekend om te stemmen voor iemand waar Turken zelf niet zitten op te wachten ! Ik ging er nooit heen,ga er nu niet heen en in de toekomst ook niet maar ja het is goedkope vakantie hé?Daar schuiven ze stilletjes aan weer naar 1453 val van het ORR in de geschiedenis na het beleg en de val van Constantinopel