Exclusief voor abonnees

Trump speelt graag handelsoorlogje, beleggers vinden dat minder leuk

De Amerikaanse president Trump (rechts) samen met de Chinese president Xi Jinping in 2017.
AFP De Amerikaanse president Trump (rechts) samen met de Chinese president Xi Jinping in 2017.
"Ik hou van de positie waarin we ons bevinden. Ik denk dat het erg goed gaat." Donald Trump heeft met veel plezier de Chinezen de handelsoorlog verklaard. Hoewel de beurzen gisteren wat herstelden, beleven de beleggers er minder pret aan.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • terry henninckx

  Dat is ook een manier om nog rijker te worden, met die boycot weet hij heel goed dat de beurzen zakken,dan kan hij veel aandelen bijkopen aan lage prijzen en daarna zeggen dat het niet zo bedoeld was, dan stijgen de aandelen terug,dus kassa kassa ,en de gewone beleggers zijn de pineut !!!!!!!

 • Andre Van Ruyskensveld

  deze man leeft nog altijd in de koude oorlog periode 1950 de wereld is verandert maar in de USA denken ze nog steeds dat zij de wereld leiden,niks van er zijn al 3 staten bij gekomen ,rusland ,china,EU niet vergeten en er komen er nog met groot leger en domme bevolking gelijk Iran,Noord Korea enz

 • Jef Heffens

  De fout die Trump maakt is dat hij dat moet doen zoveel als mogelijk in samenwerking met landen zoals Europa, Japan, Korea, Australië, Indië, Rusland enz.

 • Jef Heffens

  Excuseer, China is reeds 20 jaar bezig met een handelsoorlog wel in alle stilte en eindelijk zijn ze in Amerika maar ook in Europa wakker aan het worden. Het zou wel goed zijn dat een journalist zich eerst eens inwerkt in de economische politiek van China dat trouwens een dictatuur is met de meest extreme vorm van staatskapitalisme. De VS is een socialistische land daartegenover en Europa bijna communisme in de echte zin van het woord.

 • Geert Van de Moortele

  Mike Beleggermans gaat het verschil in aankoopprijs bijleggen en de indexsprong vervangen ?