Trouwste klant, ergste dief: vrouw stal jarenlang "bijna elke dag" in Delhaize in Koekelare

Uitbater Ivan betrapte de dievegge en stootte via camerabeelden op nog veel meer feiten.
Florian Van Eenoo photonews Uitbater Ivan betrapte de dievegge en stootte via camerabeelden op nog veel meer feiten.
Vijf jaar lang kwam Christiane P. zowat elke dag boodschappen doen in de AD Delhaize in Koekelare. Wat uitbater Ivan Kuyle (47) niet wist, is dat zijn trouwste klant bijna elke dag producten stal. De winkelier schat het verlies op 12.000 euro en eist dat terug. De vrouw houdt het op 750 euro aan gestolen winkelwaar. "Sinds mijn man ziek werd, voel ik de drang om te stelen", verweerde P. zich in de rechtbank.

"Vijf jaar geleden, toen ik de zaak overnam, was Christiane de eerste klant", zegt AD-Delhaize-uitbater Ivan Kuyle. "Elke dag kwam ze bij het openen van de winkel om 7.30 uur verse producten kopen. We maakten soms eens een praatje en ze sprak me aan bij m'n voornaam. Ik beschouwde haar als mijn trouwste klant."

Je hebt 20% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berten Bibber

  Het topje van de ijsberg.

 • WERNER COOLS

  Het Is van die beste klanten die elke dag een praatje komen doen, je nog het meest moet van opletten

 • David Salembier

  Geen excuses om te stelen, we werken allemaal om te overleven en zo de staatskas helpen te spijzen.

 • Saadia Sellak

  Het lijkt me dat de winkeleigenaar zich vooral gekwetst en bedrogen voelt en dat het niet echt om het geld te doen is. Financieel had hij er nooit iets van gemerkt, maar dat juist die ‘aardige’ vrouw die hem elke ochtend bij zijn naam aanspreekt, vast wel met een glimlach en een praatje, hem eigenlijk achter de rug uitlachte. Dat komt hard aan.

 • piet devlieger

  De ziekte van haar man is dus de oorzaak van haar drang om te stelen ? Hoe droevig. Nu moet iedereen zeker medelijden hebben met haar. Hopelijk heeft de rechter een onweerstaanbare drang om die vulgaire dievegge flink te straffen.