Paulien De Groote - geboren als Peter - vond al sinds haar zesde dat ze het foute lichaam had. In het Eén-programma 'M/V/X' toonde ze zich voor het eerst als vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Paulien De Groote - geboren als Peter - vond al sinds haar zesde dat ze het foute lichaam had. In het Eén-programma 'M/V/X' toonde ze zich voor het eerst als vrouw. © © VRT 2018

Transgender Paulien De Groote stapt uit het leven: ze koos om gelukkig te worden. Maar de realiteit was veel harder dan ze dacht

Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks 'M/V/X', is uit het leven gestapt. Ze was begin dit jaar één van de eersten die gebruik maakte van de wet om zonder operatie officieel van geslacht te veranderen. In haar woonplaats Bonheiden stond ze op de Open Vld-lijst. Ook al was De Groote eindelijk wat ze wilde zijn, een vrouw - gelukkig was ze niet. Ze werd gepest en voelde zich vaak vernederd.

 1. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.