Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel."
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel." © Gregory Van Gansen / Photo News

Topman vakbond spreekt Ben Weyts tegen: “Scholen kunnen wél nog sluiten”

"Een akkoord over onderwijs? Zo sterk zou ik het niet formuleren. Er is een kader dat verder moet worden ingevuld. Veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen - leerkrachten, leerlingen en ouders - zijn minstens even belangrijk als het recht op leren. En de work-lifebalans van het personeel, want na de voorbije maanden zijn onze mensen op." Minister Weyts is nog niet klaar met de grootste onderwijsvakbond en zijn topman Koen Van Kerkhoven (48).

20 reacties

 • Robby Smets

  1 jaar geleden
  De tweede golf is net begonnen en het onderwijs is weer daar met het sluiten van de scholen, een enorme belediging voor al de sectoren die moeten blijven draaien met een reële kans op besmetting. In die sectoren hoor je geen geklaag en gezaag, die doen hun plicht. Ik nodig de leerkrachten uit om een week in de zorgsector te gaan meedraaien, zij zijn ook op maar hebben geen maanden verlof op een jaar en kunnen niet in een veilige omgeving achter hun pc gaan zitten bij een nieuwe golf.
 • marc de peuter

  1 jaar geleden
  Scholen sluiten.bedrijven sluiten.en leven van hemese dauw.
 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  De leerkrachten, die tijdens de hele corona lockdown het beste van zichzelf gaven en onverdroten verder werkten om hun leerlingen zoveel mogelijk vooruit te helpen - en dat is absoluut een volstrekte meerderheid - die leerkrachten hebben hun loon meer dan dik en dubbel verdiend … tot spijt van wie het benijdt en hun werk onterecht probeert te minimaliseren !
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Dat de ouders eerst hun kinderen opvoeden, geen enkele regel wordt er door hun kinderen gerespecteerd, ze lachen er gewoon mee, ik heb de ouders horen piepen als ze samen thuis zijn met hun kinderen, het kon niet erger maar de leerkrachten moeten het allemaal oplossen, natuurlijk Weyts wil scoren bij de ouders, hij weet geen snars van het onderwijs, onkunde troef...tussen haakjes ik ben geen leerkracht, heb gezien hoe Weyts met deze mensen gespeeld heeft, hieronder druipt de jaloezie er weer af.
 • Jacqueline Sels

  1 jaar geleden
  Van 13 maart tot nu heb ik als leerkracht dubbel zoveel uren gedaan met online taken, leerlingen individueel begeleiden, enorme extra administratie en alles terug uitvinden. Ik verdien zeker mijn loon, of ik nu van thuis werkte of niet. En nee dat is niet klagen.
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 2. PREMIUM

  Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

  Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."