Exclusief voor abonnees

Topman vakbond spreekt Ben Weyts tegen: “Scholen kunnen wél nog sluiten”

Geen lockdown meer? Topman grootste onderwijsvakbond is daar zo zeker niet van

Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel."
Gregory Van Gansen / Photo News Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel."
"Een akkoord over onderwijs? Zo sterk zou ik het niet formuleren. Er is een kader dat verder moet worden ingevuld. Veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen - leerkrachten, leerlingen en ouders - zijn minstens even belangrijk als het recht op leren. En de work-lifebalans van het personeel, want na de voorbije maanden zijn onze mensen op." Minister Weyts is nog niet klaar met de grootste onderwijsvakbond en zijn topman Koen Van Kerkhoven (48).

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc de peuter

  Scholen sluiten.bedrijven sluiten.en leven van hemese dauw.

 • Eddy DESMET

  De leerkrachten, die tijdens de hele corona lockdown het beste van zichzelf gaven en onverdroten verder werkten om hun leerlingen zoveel mogelijk vooruit te helpen - en dat is absoluut een volstrekte meerderheid - die leerkrachten hebben hun loon meer dan dik en dubbel verdiend … tot spijt van wie het benijdt en hun werk onterecht probeert te minimaliseren !

 • Jan peeters

  Dat de ouders eerst hun kinderen opvoeden, geen enkele regel wordt er door hun kinderen gerespecteerd, ze lachen er gewoon mee, ik heb de ouders horen piepen als ze samen thuis zijn met hun kinderen, het kon niet erger maar de leerkrachten moeten het allemaal oplossen, natuurlijk Weyts wil scoren bij de ouders, hij weet geen snars van het onderwijs, onkunde troef...tussen haakjes ik ben geen leerkracht, heb gezien hoe Weyts met deze mensen gespeeld heeft, hieronder druipt de jaloezie er weer af.

 • Marc Vleugels

  Van 13 maart tot nu heb ik als leerkracht dubbel zoveel uren gedaan met online taken, leerlingen individueel begeleiden, enorme extra administratie en alles terug uitvinden. Ik verdien zeker mijn loon, of ik nu van thuis werkte of niet. En nee dat is niet klagen.

 • Juul Vanbezien

  Zeer aandoenlijk zoals de meeste leerkrachten er zich willen uitpraten. De getuigenissen van ouders van leerlingen in hun nadeel ten spijt. Helaas zal de job nog een hele tijd nodig hebben om het volle respect te verdienen. Ligt het nu aan hun vakbond of de mensen voor de klas, niemand die het weet. Helaas geen of bitter weinig weinig getuigenissen van leerkrachten die het ook schandalig vinden dat ze het schooljaar te vroeg gestopt is. Wat wil je dan?