Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel."
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Van Kerkhoven (COC) wil dat de draaiboeken voor volgend schooljaar uiterlijk over een week klaarliggen. "Anders trek ik aan de bel." © Gregory Van Gansen / Photo News

Topman vakbond spreekt Ben Weyts tegen: “Scholen kunnen wél nog sluiten”

"Een akkoord over onderwijs? Zo sterk zou ik het niet formuleren. Er is een kader dat verder moet worden ingevuld. Veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen - leerkrachten, leerlingen en ouders - zijn minstens even belangrijk als het recht op leren. En de work-lifebalans van het personeel, want na de voorbije maanden zijn onze mensen op." Minister Weyts is nog niet klaar met de grootste onderwijsvakbond en zijn topman Koen Van Kerkhoven (48).

20 reacties

 • Robby Smets

  2 jaar geleden
  De tweede golf is net begonnen en het onderwijs is weer daar met het sluiten van de scholen, een enorme belediging voor al de sectoren die moeten blijven draaien met een reële kans op besmetting. In die sectoren hoor je geen geklaag en gezaag, die doen hun plicht. Ik nodig de leerkrachten uit om een week in de zorgsector te gaan meedraaien, zij zijn ook op maar hebben geen maanden verlof op een jaar en kunnen niet in een veilige omgeving achter hun pc gaan zitten bij een nieuwe golf.
 • marc de peuter

  2 jaar geleden
  Scholen sluiten.bedrijven sluiten.en leven van hemese dauw.
 • Eddy DESMET

  2 jaar geleden
  De leerkrachten, die tijdens de hele corona lockdown het beste van zichzelf gaven en onverdroten verder werkten om hun leerlingen zoveel mogelijk vooruit te helpen - en dat is absoluut een volstrekte meerderheid - die leerkrachten hebben hun loon meer dan dik en dubbel verdiend … tot spijt van wie het benijdt en hun werk onterecht probeert te minimaliseren !
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Dat de ouders eerst hun kinderen opvoeden, geen enkele regel wordt er door hun kinderen gerespecteerd, ze lachen er gewoon mee, ik heb de ouders horen piepen als ze samen thuis zijn met hun kinderen, het kon niet erger maar de leerkrachten moeten het allemaal oplossen, natuurlijk Weyts wil scoren bij de ouders, hij weet geen snars van het onderwijs, onkunde troef...tussen haakjes ik ben geen leerkracht, heb gezien hoe Weyts met deze mensen gespeeld heeft, hieronder druipt de jaloezie er weer af.
 • Jacqueline Sels

  2 jaar geleden
  Van 13 maart tot nu heb ik als leerkracht dubbel zoveel uren gedaan met online taken, leerlingen individueel begeleiden, enorme extra administratie en alles terug uitvinden. Ik verdien zeker mijn loon, of ik nu van thuis werkte of niet. En nee dat is niet klagen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.