Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Baert Marc

Topman politie slaat alarm: amper 800 nieuwe krachten, terwijl er 1.400 vertrekken

Voor het komende jaar voorziet de regering geld om 800 politiemensen aan te werven. "Onvoldoende, want elk jaar stromen er ook 1.400 uit", zegt Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie.

57 reacties

 • yvan de strijcker

  1 jaar geleden
  Ik zie er nochtans regelmatig die tijd hebben om te shoppen tijdens diensturen, pizza's en datums gaan halen met dienstwagen,enz... Misschien eerst deze eens aan het werk proberen te krijgen
 • Sonja de Grave

  1 jaar geleden
  En Jambon doet gewoon verder en doet of zijn neus bloedt alhoewel hij verantwoordelijk is voor dit debacle na zijn besparingen op politie en veiligheidsdiensten bij het begin van de vorige regering. Het resultaat laat zich nu zien en wij hebben er al een grote prijs voor betaald met de aanslagen in Zaventem en Brussel.
 • Frankie Deygers

  1 jaar geleden
  Dit is het gevolg van het beleid van Jambon destijds hun voogdijminister en de NVA die besparingen. De gevolgen zullen binnenkort gezien worden. De jeugd is niet meer geïnteresseerd als men zit met welk verouderd materiaal zoals de wegpolitie en de federale politie moet werken.
 • Tom van Keyenberg

  1 jaar geleden
  En als je lenzen draagt, mag je niet beginnen aan de opleiding terwijl je wel een sport opleiding doet en voetbal speelt op niveau???????
 • Wim Eggermont

  1 jaar geleden
  Beste, betaald de mensen een deftig loon dan zullen ze aanschuiven om te beginnen. Maar als je niet veel wil spenderen aan het loon van, moet je niet verwondert zijn da je ze niet vind
 1. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"