De combinatie mooi weer en lockdown zet veel mensen aan tot sporten, zoals joggen. "Maar als je je niet lekker voelt: niét doen", zegt Brugada. "De inspanning kan de infectie doen overslaan op andere organen."
Volledig scherm
PREMIUM
De combinatie mooi weer en lockdown zet veel mensen aan tot sporten, zoals joggen. "Maar als je je niet lekker voelt: niét doen", zegt Brugada. "De inspanning kan de infectie doen overslaan op andere organen." © James Arthur

Topdokter Pedro Brugada legt uit wie het meeste risico loopt: “Voel je je niet lekker? Ga niét zwaar sporten”

Ook zijn grootvaderhart stokt, als hij hoort dat een kind van twaalf sterft door corona. En dat dat mogelijk komt door een aanslag van het vervloekte virus op de hartspier. "Het hart en corona zijn niet de beste vrienden", zegt topdokter Pedro Brugada (67), die vanuit zijn eigen lockdown dag in dag uit mee zit uit te knobbelen hoé dat komt.

11 reacties

 • Monique Hermans

  3 jaar geleden
  Top uitleg dank u
 • Geert Remans

  3 jaar geleden
  Meer topdokters en experten in dit land dan gewone mensen En ze kunnen met hun top kennis niks oplossen
 • Valentijn Jacobs

  3 jaar geleden
  Inderdaad men hoort in dit land niets anders dan top-dokters en top virologen, ook top advocaten en toprechters zelfs top- ministers , zijn er ook nog gewone van stiel bij.
 • Carl Dehouck

  3 jaar geleden
  Das tenminste een goede uitleg, bedankt
 • Antonio Vivaldi

  3 jaar geleden
  Hoe het komt,omdat ze teveel leugens vertellen!
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.