Exclusief voor abonnees

Tomorrowland-bezoeker sterft, parket denkt aan drugs: “Even voordien zagen we hem nog zwalpen. Hij smeekte om water”

Joel Hoylaerts / Photo News
Op de eerste avond van dancefestival Tomorrowland is een 27-jarige bezoeker in elkaar gezakt en enkele uren later in het ziekenhuis gestorven. Het parket heeft "ernstige aanwijzingen dat het om een drugsgerelateerde dood gaat". De organisatie hanteert al jaren een nultolerantie, maar zegt dat het een utopie is om het festival volledig drugsvrij te houden.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Net zoals scholen, kan je dancings en dansfestijnen niet volledig drugsvrij houden.

 • Bart Hollevoet

  TML is 's werelds grootste vakbeurs voor mdma-producenten en -verdelers. Hoe de bezoekers zich gedragen, moeten ze zelf weten.

 • Janneke Alsberg

  ""Een utopie om ons festival drugsvrij te houden''... Tot zover de fameuze verzameling ''Books of Wisdom'' zo rijkelijk geetaleerd, meer geen echte organisatorische wilskracht of determinatie om deze dodelijkecollectieve zelf-bewustzijns verstikkende middelen uit te roeien.Waarom? Het gehele gegeven is er om de echte wereldse realiteit met dance beats uit het bewustzijn te drummen.

 • Ben Detrez

  Het is ver gekomen dat men zich tegenwoordig blijkbaar niet meer kan amuseren op een festival zonder zich volg drugs te pompen.

 • karel van zand

  Áls er geen drugs zou binnenkomen dan komt de grote massa niét meer.... dus hun nul tolerantie is een mooi rookgordijn. Wie gelooft die flauwekul toch