Tommelein wil Rutten opvolgen

Open Vld'er Bart Tommelein met zijn voorzitster Gwendolyn Rutten.
BELGA Open Vld'er Bart Tommelein met zijn voorzitster Gwendolyn Rutten.
Bart Tommelein (Open Vld) loopt zich duidelijk warm voor het voorzitterschap van Open Vld. "Ik heb daar wel ambitie voor", gaf hij toe op 'Gert Late Night'. Als hij het doet, gelooft hij dat hij "een goede kans maakt".

De voorzittersverkiezingen van Open Vld zijn pas in maart volgend jaar. Tenminste, als Gwendolyn Rutten zolang aanblijft als en haar petje niet wisselt voor dat van minister. Maar enkele liberalen stomen zich duidelijk klaar om het roer over te nemen. De eerste die solliciteerde, was Francesco Vanderjeugd, de jonge burgemeester uit Staden en de politieke poulain van Bart Tommelein. De burgemeester van Oostende plande eveneens een gooi te doen, en is dan ook boos dat zijn beschermeling hem voor de voeten komt lopen. Maar het lijkt hem niet tegen te houden om zijn kans te wagen. Bij 'Gert Late Night' antwoordde Tommelein na zachtjes aandringen dat hij "er ambitie voor heeft".

Hij gelooft ook dat als hij het doet, hij "een goede kans" maakt. Tommelein wenst verder niet te reageren op zijn uitlatingen bij 'Gert Late Night'. Maar volgens onze informatie heeft hij een deel van de partijtop achter zich. Onder meer Bart Somers en Patrick Dewael zouden zijn kandidatuur steunen. Vraag is of de kandidaat van het establishment het haalt -zelfs al is het een gedragen en populaire figuur als Tommelein.

Twee keer uitdagen

Zijn gouwgenoot Vincent Van Quickenborne zet alvast in op 'geestesgenoot' Egbert Lachaert. De fractieleider, die Rutten in 2012 al eens uitdaagde maar verloor, zou volgens hem de ideale kandidaat zijn. Lachaert kan als Oost-Vlaming profiteren van een West-Vlaams gevecht. Hij sluit nog niets uit, maar twee keer uitdagen en verliezen? Dat ligt moeilijk. (IVDE)Alle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • felix strackx

  Meer van hetzelfde dus...

 • Franc saas

  Misschien Minder arrogant dan Rutten , maar heeft ook geen voeling met de vrouw/man in de straat , niet geschikt.Trouwens hij heeft meer dan genoeg werk in Oostende , stad veiliger maken en properder maken !! ik woon aan de kust ;ik weet waarover ik spreek.

 • Els Daneels

  Hoe rapper hoe liever...

 • Johan Blondeel

  Liever geen ovld dat is zeker geen partij die medelijden heeft met het werkvolk, ja ze kunnen het goed uitleggen in hun campagne op tv , je mag zeker zijn dat je er oplicht. Ze hebben al genoeg in onze zakken gezeten. Kijk wat Verhofstadt uitgestoken heeft om de begroting in evenwicht te brengen staat eigendommen verkopen en achteraf weer moeten huren de pensioen kast van Belgacom gebruikt..... Tot nu toe zitten we met begroting tekort van 22 miljard.

 • Sjonny Martero

  De man die zich voordeed om de elektriciteits factuur te verminderen. 6 euro per jaar. En tientallen procenten er bij aan de andere kant. Een echte huichelaar en opportunist is het. Dat is wel al duidelijk. En dat Dewael hem steunt verwondert mij niet. En dat ze de jongeren tegenwerken ook niet. Tommelein is een schoothondje eerste klas van Dewael, De Gucht, DeCroo, Ruttens enz...