De eerste soldaat-cyclisten van het regiment carabiniers in Waver lieten op 10 juli 1910 maar wat graag zien wat ze in hun mars hadden, geweer op de rug.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste soldaat-cyclisten van het regiment carabiniers in Waver lieten op 10 juli 1910 maar wat graag zien wat ze in hun mars hadden, geweer op de rug. © Collectie Wielermuseum Roeselare

Toen balkjes nog echte balken waren

Wanneer u verveeld naar de onemanshow van Mathieu Van der Poel op het WK veldrijden zit te kijken en u zich afvraagt wie in godsnaam op het onzalige idee is gekomen om op zondagnamiddag met de fiets door bos en hei te struinen, ziehier het antwoord: de Franse soldaat Daniel Gousseau in 1902.

  1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
    PREMIUM

    "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

    Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)