RFID- kopieertoestelletjes kosten tussen de 10 en 200 euro en zijn makkelijk te vinden via (reclame op) sites als Wish.com en AliExpress.
Volledig scherm
PREMIUM
RFID- kopieertoestelletjes kosten tussen de 10 en 200 euro en zijn makkelijk te vinden via (reclame op) sites als Wish.com en AliExpress. © HLN

Toegangsbadges in één minuut gekopieerd: dure beveiliging gebouwen valt in oogwenk te omzeilen

Wie denkt dat de toegangsbadge van zijn werkgever, hotelkamer of eigen garagepoort 100 procent veilig is, komt vaak bedrogen uit. Uw krant testte samen met beveiligingsexpert Nico Cool 14 badges en kon maar liefst 13 badges van onder meer politiecommissariaten, stadsdiensten en bedrijven kopiëren.

32 reacties

 • jean petermans

  2 jaar geleden
  Toch niet verwonderlijk,,, ik ga altijd uit van het standpunt : alles wat gemaakt wordt kan "ontmaakt" worden
 • Daniel Paelinck

  2 jaar geleden
  Een beetje bangmakerij. De deftige RFID kaarten/badjes gebruiken complexe cryptographie en die kan je niet zomaar kopieren. Mensen moeten niet bang zijn voor de RFID chip can hun bankkaart, die zijn niet zomaar te kopieren.
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  Ja daarom bij elke badge een individuele code en nog een aparte code om het alarm uit te schakelen. Zo is het bij ons...
 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Een irisscan is niet kopieerbaar. Misschien iets duurder in gebruik, maar super betrouwbaar en men kan het ook niet verliezen.
 • Joos Gilops

  2 jaar geleden
  Dit is eigenlijk oud nieuws. Reeds in 2011 waarschuwde men voor de kwetsbaarheid van een klassieke myfare kaart. In het artikel wordt niet vermeld of recentere kaarttechnologie ook getest werden. Je beveiligt je computer ook niet met software die meer dan 5 jaar oud is.
 1. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.
 2. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.
 1. PREMIUM

  N-VA: "Iets anders dan tand trekken"

  In een opiniestuk dat vandaag in 'De Morgen' verschijnt, trekken N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Valerie Van Peel van leer tegen de wijziging van de abortuswet. Ze verwijten de voorstanders dat die abortus willen herleiden tot een gewone medische handeling, "vergelijkbaar met het trekken van een tand". Zo hebben ze grote problemen met de verlenging van de termijn waarbinnen abortus mogelijk is. "In bijna heel Europa ligt die tussen tien en twaalf weken. Dat heeft een reden: de foetus is dan maximaal 6 cm groot en de abortus gebeurt met een curettage. Op achttien weken, de helft van een zwangerschap, kan de foetus al zo'n 20 cm zijn en is er een minibevalling of verwijdering met instrumenten nodig. Dat leidt tot een grotere kans op complicaties en is ingrijpender voor de foetus, de moeder én de arts."
 2. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"