Exclusief voor abonnees

Toch genieten van de woonbonus? Dan moet u snel zijn: houd rekening met deze stappen

Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.
De schrapping van de Vlaamse woonbonus op 1 januari betekent dat u maar beter de sleutel van uw volgende woning in de hand hebt op 31 december. Al ziet bankenfederatie Febelfin dat somber in. De tijdspanne om nog op tijd alle papierwerk bij de bank en notaris rond te krijgen, is gewoon te kort, aldus topman Karel Van Eetvelt. Als u die deadline toch wilt halen, houdt u beter deze zaken in het oog. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christel Werdens

  Waarom is het niet mogelijk om de aankoopfactuur te gebruiken als referentiepunt. Niets zo gemakkelijk als factuur in 2019 dan woonbonus, factuur in 2020 dan minder schrijfgeld. De notaris happy want geen druk en de koper happy. Waarom is dit niet mogelijk? Bert Gorissen

 • Hendrik Boudrez

  Febelfin zou niets liever hebben dat u de woonbonus niet hebt, dan kunnen ze immers een hogere (lees duurdere) lening afsluiten.

 • DIRK RASSCHAERT

  Wie een goedkoop huis wil moet vijftig jaar terug in de tijd!?

 • Rosa De Pauw

  Ik betaal al de mensen hun zonnepanelen en ik zou ook moeten meebetalen om hun huis af te betalen ! Ik kan geen huis kopen dus ook geen zonnepanelen, alles vloeit naar de mensen met geld, EN die klagen dan nog het hardste. Prettig WE.

 • Walter Van Criekinge

  Jose Van Hauwaert heeft 100 % gelijk.