Exclusief voor abonnees

Tijd voor De Wever? Weinig enthousiasme voor nog maar eens een rondje informeren

Als de N-VA-voorzitter aan zet komt, zou dat het voordeel van de duidelijkheid bieden: hij kan dan definitief uitmaken of paars-geel levensvatbaar is.
BELGA Als de N-VA-voorzitter aan zet komt, zou dat het voordeel van de duidelijkheid bieden: hij kan dan definitief uitmaken of paars-geel levensvatbaar is.
De federale formatie trappelt ter plaatse. Bij heel wat partijen leeft het gevoel dat er genoeg vergeefse pogingen gedaan zijn om PS en N-VA nader tot elkaar te brengen. Maar tegelijk lijkt slechts één man in de Wetstraat de paars-gele piste officieel dood te kunnen verklaren: N-VA-voorzitter Bart De Wever. Stuurt de koning hem het veld in?

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilbert Vermeersch

  Veel partijen zijn bang van herverkiezingen. Franstaligen zeggen dat dit het land kapotmaakt. De enige oplossing is een eerlijke uitgewerkte Confederatie. Is goed voor de Vlaamse geldbeugel maar dan moeten de Franstaligen akkoord zijn meer aandacht te besteden aan nieuwe jobs, als de bijdragen niet verhogen is alles om zeep.

 • Jean Battheu

  Hebben ze nu nog niet begrepen dat de bevolking verkiezingen wil. Wat voor een bende prutsers zijn dat eigenlijk !

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Verkiezingen gaan de zaken niet vooruit helpen. De Walen en de Vlamingen staan zo ver van mekaar dat samenwerken niet meer mogelijk is. Geef aan de Gewesten autonomie zodat ieder zelf zijn boontjes kan doppen. Een kleine Federale regering zou dan nog enkel moeten dienen voor zaken die praktisch gezien zouden moeten gemeenschappelijk blijven. BV : het leger.

 • Jean Battheu

  Het is hoogtijd voor verkiezingen !

 • Walther Vanden Broele

  Mijnheer Guido Bervoets dat u graag Wallonië sponsort, mij goed hoor maar ik ben het beu. De mensen willen België niet afschaffen, maar de boel confideraliseren ieder landsdeel kookt zijn eigen potje en dit onder de auspiciën van België met de koning. Uw 16% die u aanhaalt zou wel eens heel anders kunnen uitdraaien. Veel mensen die bv in Brussel werken zullen niet openbaar voor een splitsing zijn, hun chef (Waal) zou dit wel eens kunnen horen maar wat in het stemhokje gebeurt kan hij niet zien.