Als de N-VA-voorzitter aan zet komt, zou dat het voordeel van de duidelijkheid bieden: hij kan dan definitief uitmaken of paars-geel levensvatbaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de N-VA-voorzitter aan zet komt, zou dat het voordeel van de duidelijkheid bieden: hij kan dan definitief uitmaken of paars-geel levensvatbaar is. © BELGA

Tijd voor De Wever? Weinig enthousiasme voor nog maar eens een rondje informeren

De federale formatie trappelt ter plaatse. Bij heel wat partijen leeft het gevoel dat er genoeg vergeefse pogingen gedaan zijn om PS en N-VA nader tot elkaar te brengen. Maar tegelijk lijkt slechts één man in de Wetstraat de paars-gele piste officieel dood te kunnen verklaren: N-VA-voorzitter Bart De Wever. Stuurt de koning hem het veld in?

46 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Veel partijen zijn bang van herverkiezingen. Franstaligen zeggen dat dit het land kapotmaakt. De enige oplossing is een eerlijke uitgewerkte Confederatie. Is goed voor de Vlaamse geldbeugel maar dan moeten de Franstaligen akkoord zijn meer aandacht te besteden aan nieuwe jobs, als de bijdragen niet verhogen is alles om zeep.
 • Jean Battheu

  1 jaar geleden
  Hebben ze nu nog niet begrepen dat de bevolking verkiezingen wil. Wat voor een bende prutsers zijn dat eigenlijk !
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 jaar geleden
  Verkiezingen gaan de zaken niet vooruit helpen. De Walen en de Vlamingen staan zo ver van mekaar dat samenwerken niet meer mogelijk is. Geef aan de Gewesten autonomie zodat ieder zelf zijn boontjes kan doppen. Een kleine Federale regering zou dan nog enkel moeten dienen voor zaken die praktisch gezien zouden moeten gemeenschappelijk blijven. BV : het leger.
 • Jean Battheu

  1 jaar geleden
  Het is hoogtijd voor verkiezingen !
 • Walther Vanden Broele

  1 jaar geleden
  Mijnheer Guido Bervoets dat u graag Wallonië sponsort, mij goed hoor maar ik ben het beu. De mensen willen België niet afschaffen, maar de boel confideraliseren ieder landsdeel kookt zijn eigen potje en dit onder de auspiciën van België met de koning. Uw 16% die u aanhaalt zou wel eens heel anders kunnen uitdraaien. Veel mensen die bv in Brussel werken zullen niet openbaar voor een splitsing zijn, hun chef (Waal) zou dit wel eens kunnen horen maar wat in het stemhokje gebeurt kan hij niet zien.
 1. PS-fractieleider: "18 zetels voor het Vlaams Belang. Dat is het resultaat van regeren met N-VA”

  PS-fractielei­der: "18 zetels voor het Vlaams Belang. Dat is het resultaat van regeren met N-VA”

  Het belangrijkste gevolg van een regering met de N-VA is dat het Vlaams Belang gestegen is van 3 naar 18 zetels. Dat heeft PS-Kamerfractieleider en voorzitter van de Brusselse PS Ahmed Laaouej vandaag gezegd op een nieuwjaarsevenement van de Brusselse afdeling. Laaouej richtte zich vooral tot de CD&V. Die partij blijft erop aandringen dat N-VA als grootste Vlaamse partij deel moet uitmaken van de volgende federale regering.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie