Exclusief voor abonnees

Tientallen lezers delen stuitende verhalen over De Lijn: “Met de bus naar school, dat is een loterij”

Als statement ging Yasmine dan maar te paard naar haar school in Vilvoorde.
RV Als statement ging Yasmine dan maar te paard naar haar school in Vilvoorde.
"Met de bus naar school, dat is een loterij. Een schande, ik verleng geen énkel abonnement meer!" Het is maar één van de tientallen reacties uit heel Vlaanderen die de redactie gisteren toegestuurd kreeg op de vraag of de schoolgaande jeugd hinder ondervindt met De Lijn. De Lijn wijt de problemen aan het tekort aan chauffeurs, maar de ouders willen eindelijk een oplossing.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De buyser

  Bussen staan ook wel eens in de file, maar als de planners van de lijn hun werk beter deden waren er nu minder klachten. Zij sturen bv eerst een bus van Mechelen naar Boom om daarna dezelfe bus en chauffeur de rit Boom - Dendermonde (normale reistijd 1u20 m) te laten doen in de spitsuren. Het zou al veel beter zijn mochten die 2 verbindingen gedaan worden door 2 bussen

 • Norbert Corten

  Vroeger hadden we in Antwerpen de MIVA zoals nu nog in Brussel de MIVB of de STIB en voor Antwerpen en omgeving hadden we de buurtspoorwegen toen kon je nog op de tram of bus rekenen om ergens op tijd te geraken.Nu moet ge zeker vroeger vertrekken om bijvoorbeeld naar een doktersafspraak in een ziekenhuis op te tijd te geraken.

 • Nicole De Meulder

  Niet alleen de bus de tram is al even erg en niet alleen tijdens de week maar ook in de weekends. Schandalig en dan maar zeggen neem het openbaar vervoer. En dan het tarief steeds omhoog doen !!!

 • Luc Deville

  Nochtans de afgelopen 5 jaar was de voogdijminister van de partij die alles ging veranderen. Ze zijn er wel vergeten te zeggen dat het veranderen in de negatieve zin was. Van de beste (minst slechte) vervoermaatschappij van België in enkele jaren naar met reuze voorsprong de slechtste . De andere gaan met het jaar achteruit, De Lijn gaat met het uur achteruit. Zelfs als de app aangeeft dat de bus komt binnen 10 minuten, daarna 6 minuten enz is men slechts zeker dat de bus komt als men hem ziet.

 • bob jansens

  och het management van De Lijn etaleert in onkunde en wereldvreemdheid. Vroeger had je in Heist-op-den-Berg bus 297 naar Antwerpen. Dan kwam er een tram tussen Boechout en Antwerpen, en bus 297 mocht niet meer naar Antwerpen rijden. nu rijdt die bus nog tussen Heist en... Lier station, maw niet eens tot aan de tramhalte in Boechout. Men kan zich ook de vraag stellen waarom die tram niet doorrijdt tot aan het station van Boechout, zodat interactie tussen trein en tram mogelijk zou zijn...