Exclusief voor abonnees

Tien jaar na aardbeving Haïti: Clementine kwam als eerste adoptiekindje naar België

Clementine Majois werd 10 jaar geleden geadopteerd door een Belgisch koppel na de aardbeving in Haiti.
Jan De Meuleneir/Photo News Clementine Majois werd 10 jaar geleden geadopteerd door een Belgisch koppel na de aardbeving in Haiti.
Tien jaar geleden beefde de aarde in Haïti. De ravage was enorm, de dodentol hoog. Maar voor dertien Haïtiaanse weeskinderen betekende de ramp ook de start van een nieuw leven, in België. Onze reporter Dietert Bernaers was er destijds bij toen leden van het B-Fast team hen uit de ingestorte weeshuizen van Port-au-Prince gingen halen. Een decennium na de catastrofe laat hij twee van hen aan het woord. Hun verhalen zijn even uiteenlopend als aangrijpend. Clémentine was het allereerste Haïtiaanse adoptiekind dat na de aardbeving in België aankwam. Ze miste haar beste maatje van in het weeshuis in Port-au-Prince zo erg dat Guy en Marie, haar Naamse adoptieouders, prompt besloten om hem ook te adopteren. Sylvin (16) en Clémentine (15) zijn nu broer en zus. "Hier hebben we een toekomst."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudo Van Leuven

    Heel zelden loopt adoptie van een leien dakje.