Thor, Kathleen en Paul leiden een leven in functie van de ziekte of handicap van hun broer of zus: "Wij zorgen voor hen, zij voor ons"

Voor deze broers en zussen is het altijd 'Internationale Dag van Mensen met een Beperking'

Jan Aelberts
Thor (9), Kathleen (28) en Paul ( 57) zijn gezond. Toch leiden ze een leven in functie van een ziekte of handicap. Dat komt omdat ze 'brussen' zijn - de broer of de zus van iemand met een beperking. Vlaanderen telt tienduizenden brussen. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die onder de radar blijven. Maar die intussen keihard het verschil maken. Door er gewoon te zijn. En mee te 'zorgen'. Op de vooravond van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking, nu zondag, treden ze uitzonderlijk op de voorgrond. Dames en heren, uw applaus voor: de brussen. 

Thor (9), Kathleen (28) en Paul ( 57) vertellen over hoe het is om te leven als broer of de zus van iemand met een beperking. Lees hun getuigenis door op een van de links hieronder te klikken:

Thor (9) in HLN+: "Later bouw ik in mijn tuin voor haar een huis met een trampoline"

Paul (57) verloor zijn broer Marc (54) aan de ziekte van Duchenne: "Nooit een last, altijd mijn held" (HLN+)

Kathleen (28) haar twee broers Geert (33) en Koen (24) zijn mentaal en motorisch beperkt"Ik kwam altijd pas derde, maar ouders maken dat nu goed" (HLN+)Alle artikels uit de krant