Exclusief voor abonnees

Thaise ‘nanny’ doet boekje open over Daisy Van Cauwenbergh en haar man: “Paspoort afgeven, dan dag en nacht werken”

Nanny Tin Tiew (uiterst rechts) op het geboortefeest van Daisy's zoontje Roan, in 2005. Ook Véronique De Kock was op het feestje aanwezig.
foto ic Nanny Tin Tiew (uiterst rechts) op het geboortefeest van Daisy's zoontje Roan, in 2005. Ook Véronique De Kock was op het feestje aanwezig.
Volgens de Thaise vrouw die ruim tien jaar geleden nanny was bij ex-Miss België Daisy Van Cauwenbergh (49) en Huub Fijen bezondigde het koppel zich niet enkel aan mensenhandel, maar gebruikten ze haar ook als seksslavin. "Die twee jaar waren de hel", vertelt ze in 'Dag Allemaal'.

Een effectieve celstraf van 18 maanden voor Daisy van Cauwenbergh en twee jaar voor haar partner Huub Fijen. Die straf had het Openbaar Ministerie gevorderd in een dossier van mensenhandel. Eind 2004 lokten ze een Thais koppel met een jobaanbod naar België, maar uiteindelijk zouden die bijna twee jaar gratis gewerkt hebben. Vorige maand velde de Brusselse correctionele rechtbank een verdict: het dossier was verjaard. Van Cauwenbergh en Fijen, die tegenwoordig in de Verenigde Staten wonen, komen dus zonder straf weg. Het arbeidsauditoriaat kan nog in beroep gaan tegen die beslissing, maar de Thaise vrouw - die zich nu Tin Tiew laat noemen en in Duitsland woont en werkt - blijft diep teleurgesteld achter.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant