Een vrouw geeft haar reispapieren af bij de incheckbalie. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een vrouw geeft haar reispapieren af bij de incheckbalie. Foto ter illustratie. © ThinkStock

Test Aankoop onderneemt stappen tegen vliegmaatschappijen: “Typfout verbeteren? 160 euro of vliegtuig vertrekt zonder u”

Wie een vliegticket boekt en bij de reservering per ongeluk een foutje tikt in zijn naam, moet tot 160 euro ophoesten om dat te verbeteren. "Buiten alle proportie en illegaal", zegt Test Aankoop, die juridische stappen onderneemt tegen tien luchtvaartmaatschappijen.

33 reacties

 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Alles om het goedkoopst en dan klagen dat niets meer werkt zoals het zou moeten.
 • Patrick Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Test Aankoop heeft toch gelijk dat bedrag is veel te hoog
 • Wim Berix

  2 jaar geleden
  Wij boekte een tickets via Tix.be bij Sunexpress , op 1 tickets was de naam fout gespeld. Tix melde dat zij niets meer konden aanpassen. Sunexpress melde dat de gene die het Ticket boekt (Tix dus) de naam moet aanpassen. Met gevolg heb ik een ongeldig ticket . Dus een Ticket opnieuw moeten boeken kostprijs 221 EUR! Maar een woord voor "afzetters"
 • Veerle Hertens

  2 jaar geleden
  Dat duurt hoogstens een paar minuten, tenzij administratief bedienden bij luchtvaartmaatschappijen riante lonen krijg zijn deze prijzen grotesk, als ze bruto 120 euro per uur verdienen, wat al veel is, verdienen ze 2 euro per minuut. Een telefoon naar een contact center om dit recht te zetten duurt gemiddeld 4 minuten. Dat is 8 euro aan personeelskosten. Zelfs het laagste bedrag van 25 euro wordt dan absurd, laat staan 160, aub zeg.
 • Katrien Knockaert

  2 jaar geleden
  Heb het vorige maand nog meegemaakt....25 euro boete , ben al vijfmaal met hetzelfde reisagentschap op reis geweest...en nu slagen ze er in om drie letters verkeerd te zetten ....en niemand weet vooralsnog wie de fout maakte
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).