De Belgische premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische premier Sophie Wilmès. © EPA

Terugkeren uit lockdown: hoe doe je dat juist? Eerst scholen openen, of toch eerst cafés en restaurants?

In een paar dagen ging het land plat, maar tot dusver ligt er nog geen plan klaar om het opnieuw op gang te trekken. Hoe bouwen we de scherpe maatregelen op een veilige manier af? Wat is onze 'exitstrategie'? De meest voor de hand liggende oplossing: de accordeonstrategie. 

72 reacties

 • Beata Yao

  10 maanden geleden
  Als het nodig is om scholen te openen, moeten ouders op zijn minst het recht hebben om te kiezen of ze hun kinderen wel of niet op speciale tijden naar school willen sturen.
 • Guy Van Assche

  10 maanden geleden
  Jos, die cafebezoekers dan in quarantaine plaatsen in hun stamcafe ? Die kunnen nog altijd andere mensen buiten hun cafe besmetten. Ook niet over nagedacht zekers ?
 • Kathleen de Wijse

  10 maanden geleden
  Eerst restaurants en horeca opstarten.dan werken.laatst scholen geen risico met onze kinderen aub ik heb zelf kindje dat hart loont patiëntjes is en dit risico is zeer groot moest er zit virus krijgen.dank u.
 • Bernd Vaes

  10 maanden geleden
  Ik wil niet uit de lockdown; ik wil er zelfs niets van weten! Maar de stillegging, dat is wat anders. Dat hoort zo.
 • Jo Hendr

  10 maanden geleden
  Open de shoppingcenters en laat de restaurants en cafes enkel take away verkopen Open alle andere winkels Blijf hameren op social distancing en geef iedere Belg een mondmasker Open de school niet meer dit schooljaar
 1. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen