AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Teruggekeerde Syriëstrijders zijn grootste zorg niet meer: we moeten vooral bang zijn van wie hiér is gebleven

Van de honderd Syriëstrijders die terug in ons land verblijven, wordt driekwart momenteel niet meer beschouwd als een ernstig terroristisch gevaar. Bij de vrouwen loopt dat aandeel zelfs op tot 90%. De grootste dreiging gaat op dit ogenblik uit van geradicaliseerden die nooit zijn vertrokken. Zo'n vijftig van hen staan als 'homegrown terrorist fighters' op de OCAD-lijst en een kleine twintig lopen vrij rond.

16 reacties

 • cools ronny

  3 jaar geleden
  Zien die politici niet genoeg op tv hoe een volk dat is en die vrouwen zeker zeer extreem en zoiets terug halen nee dat is voor grote problemen zorgen bescherm ons eens jullie volk niet dat soort ongedierte dat zig nooit aan gaat passen
 • sandra baart

  3 jaar geleden
  Zijt er maar niet gerust in !!!!
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  uitwijzen en belg. nationaliteit, die ze verachten, afnemen.
 • willy platteau

  3 jaar geleden
  op wat wacht het gerecht? tot dat ze weer een aanslag plegen ,en er doden vallen??
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  Zo is dat probleem weer typisch Belgisch opgelost: oogjes dicht en snaveltjes toe (zoals in de fabeltjeskrant) en zeker niet vergeten: handjes open de eerste van de maand. Het mooiste is nog dat die 'directeur' het gevaar van Schild en Vrienden hoger inschat dan het gevaar van een ongecontroleerde invasie waarvan men niet weet wie het echt zijn en wat ze op hun kerfstok hebben.
 1. PREMIUM

  Nieuw fusieplan halveert aantal gemeenten

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil dat er op termijn nog maar half zoveel gemeenten in Vlaanderen zijn. Hij heeft daarvoor een nieuw fusieplan klaar, dat al groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Vorige legislatuur zijn er zeven vrijwillige fusies gerealiseerd. Dat aantal wil Somers deze legislatuur alvast minstens verdubbeld zien, zei hij in 'De Zondag'. Hoe meer inwoners in de nieuwe fusiegemeente, hoe groter de schuldovername door de Vlaamse overheid. Zo voorziet de overheid vanaf 35.000 inwoners een schuldovername van 500 euro per inwoner. Het plafond wordt ook opgetrokken van 20 miljoen naar 50 miljoen euro. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer worden beloond. Momenteel telt het Vlaamse Gewest 300 gemeenten.
 2. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)