Marijn Welten
Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Welten © Patrick de Wagt

Terminaal zieke Marijn (47) over haar laatste maanden in coronatijd: “De wereld zit op slot. En ik wilde er nog zoveel uithalen”

De vrijheid ná corona gaat Marijn Welten (47) niet meer meemaken. Ze heeft terminale darmkanker en beleeft haar laatste lente in lockdown. "Dat knuffelverbod kan ik niet volhouden tot op het eind. Mijn arts leerde me dus 'de rugknuffel' aan: je legt je hoofd tussen andermans schouderbladen en slaat je armen om de borst heen. Het is wat het is."

 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren