Van links naar rechts: Nicki Geerts (25), Massimo Rasano (35), Johan Vandepoel (45) en hun gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Nicki Geerts (25), Massimo Rasano (35), Johan Vandepoel (45) en hun gezin. © RV

Technisch werkloos, weggevallen flexijob: 3 Vlaamse gezinnen maken de rekening: "Eén maand lukt dit, maar twee wordt écht al lastig

De overheid neemt maatregelen voor de ruim 700.000 tijdelijk werklozen in ons land, en die zijn zeer welgekomen. Maar de kopzorgen blijven, want bij veel Vlamingen klopt de rekening maar nét, en is een paar honderd euro inleveren al snel een probleem. "Eén maand lukt dit, twee wordt al lastig", zeggen zij. Daarnaast is er een groep die vreest uit de boot te vallen: "Wat met interims? Bijberoepen? Flexijobs?" Drie gezinnen maken de rekening.

 1. "Wellicht meer volk op evenementen"
  PREMIUM

  "Wellicht meer volk op evenemen­ten"

  Er komt wellicht een versoepeling voor de evenementen, uiterlijk tegen september. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren in VTM Nieuws. Hij bevestigde daar dat de Nationale Veiligheidsraad woensdag een versoepeling voor de evenementensector zal bespreken. "Dat is de voornaamste reden waarom een nieuwe Veiligheidsraad is bijeengeroepen", aldus Jambon, die de sector tegen 15 juli meer duidelijkheid beloofde. "Alle soorten evenementen, zowel culturele als sportieve, zullen besproken worden."
 2. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)