Exclusief voor abonnees

Team Groen vs. Team Apocalyps. De rest kijkt ernaar

CD&V en sp.a dreigen tussen schip en wal te vallen

Het protest omarmen, zoals Joke Schauvliege even probeerde, is de kritiek accepteren. En dus kronkelt haar partij ongemakkelijk.
BELGA Het protest omarmen, zoals Joke Schauvliege even probeerde, is de kritiek accepteren. En dus kronkelt haar partij ongemakkelijk.
Als klimaat hét verkiezingsthema wordt, heeft Groen de wind in de rug en scoort N-VA door zich lijnrecht tegenover "de doemdenkers" te positioneren. Maar CD&V en sp.a? "Zij dreigen tussen schip en wal te vallen."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Draulans

  Mijn stemgedrag gaat niet beinvloed worden door die milieutoestanden. Niet dat het me niet zou interesseren maar Groen zal mijn stem nooit krijgen. Is zoals een milieugroep die pakweg € 50 lidgeld vraagt om het milieu te steunen maar u dan folderkens stuurt in kleuren hoogglans. Ik noem dat hypocriet zijn. En dat is Groen ook. De andere partijen kunnen evengoed groene maatregelen nemen. Daar hebben we Calvo niet voor nodig.

 • eric brack

  Het tart alle verbeeldingen dat men toch nog 70.000 wandelende cannabis planten heeft gevonden om biased onderzoeken te promoten. Hopelijk haalt groen de kiesdrempel niet meer want als die teveel macht hebben dan zul je pas weten wat belastingen zijn. Alles onder het mom van milieu.

 • wim CLAES

  als naiviteit het haalt van het geld zijn we gejost, en omgekeerd ook. liefst geen vd 2... en als groen de wereld redt, wel dat heet een mirakel.zeveren ja.

 • Dirk Sonck

  Wat stelt België voor op de wereldkaart? Niets. Dit is een mondiaal probleem dat mondiaal moet aangepakt worden. En misschien is de opwarming onomkeerbaar ? Ongeacht alle maatregelen die zullen genomen worden.

 • Ivo Vandeneynde

  Ik moet zeggen: NVA heeft mij zwaar teleurgesteld in deze zaak met hun flauwe grappen en getweet. Dit was hét moment om als Vlaamsgezinde partij ook de mensen aan boord te krijgen die bezorgd zijn om de ecologische toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Maar nee, in de plaats daarvan gaan ze die groep nog eens extra uitlachen met hun flauwe, ongepaste moppen. NVA heeft voor mij in deze afgedaan.