Exclusief voor abonnees

Te weinig agenten "door regering van lopende zaken"

Korpschef Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie.
Photo News Korpschef Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie.
Veel politiediensten zitten al op hun tandvlees en dat zal er door het steeds grotere personeelstekort niet op verbeteren. Volgens Nicholas Paelinck, korpschef van de zone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie, is het probleem op het hoogste niveau aangekaart. "Maar ze steken zich weg achter een regering van lopende zaken."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Men zou de politie meer moeten gebruiken voor misdadigers op te vangen. Maar ja men houd ze bezig om op bepaalde plaatsen het s'avonds alcohool testen te doen en voor ietjes meer (zonder dat het gevaarlijk is) mensen hun wagen te laten staan en natuurlijk vermits zij werken voor de "belastingsdienst" natuurlijk boetes te schrijven!

  • luc meeus

    Geen paniek. Er zijn er nog altijd meer dan in de ons omringende landen, zoals enkele dagen geleden vermeld. Namelijk 3,4/1000 inwoners.