Korpschef Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie. © Photo News

Te weinig agenten "door regering van lopende zaken"

Veel politiediensten zitten al op hun tandvlees en dat zal er door het steeds grotere personeelstekort niet op verbeteren. Volgens Nicholas Paelinck, korpschef van de zone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie, is het probleem op het hoogste niveau aangekaart. "Maar ze steken zich weg achter een regering van lopende zaken."

2 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  Men zou de politie meer moeten gebruiken voor misdadigers op te vangen. Maar ja men houd ze bezig om op bepaalde plaatsen het s'avonds alcohool testen te doen en voor ietjes meer (zonder dat het gevaarlijk is) mensen hun wagen te laten staan en natuurlijk vermits zij werken voor de "belastingsdienst" natuurlijk boetes te schrijven!
 • luc meeus

  1 jaar geleden
  Geen paniek. Er zijn er nog altijd meer dan in de ons omringende landen, zoals enkele dagen geleden vermeld. Namelijk 3,4/1000 inwoners.
 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur