Dat de publieke opinie niet op terugkeerders zit te wachten, is geen argument voor Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali. "Het is aan de overheid om die opinie te keren, dan."
Volledig scherm
PREMIUM
Dat de publieke opinie niet op terugkeerders zit te wachten, is geen argument voor Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali. "Het is aan de overheid om die opinie te keren, dan." © Thomas Nolf

Syriëgangers eisen 105.000 euro per dag dat België hen niet probeert terug te halen

Als ons land niet ingrijpt om een Syriëstrijder, drie vrouwen en tien kinderen terug te halen uit de Koerdische kampen waar ze vastzitten, tekent het hun doodvonnis. Dat zeggen advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir. Vandaag stappen ze naar de rechter om een dwangsom van 7.500 euro per naam te eisen, totdat de overheid voldoende moeite doet. "Niet uit geldgewin, maar als stok achter de deur. België moét hen wettelijk gezien terughalen."

431 reacties

 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Als we ze ze niet gaan halen om hier te berechten en in de gevangenis te steken, zullen ze van zelf komen en met veel minder goed bedoelingen.
 • Ann Scheldeman

  2 jaar geleden
  Da is toch te zot voor woorden, ze kiezen om naar daar te gaan en ons land enz aan te vallen, en nu als het warm wordt zouden wij ze moeten terug halen met het risico dat ze al van alles gepland hebben om eens ze hier zijn alle Europese landen aan te vallen het is echt te gek voor woorden.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Alle slachtoffers van de aanslagen kunne ook geld eisen van de familie van de terroristen die hen dat leed heeft aangedaan. De advocaat gisteren in Terzake is zeker van zijn zaak en ze zullen terugkomen dat is zeker. Ze zullen direct kunnen genieten van onze sociale zekerheid, de kinderen van de Oostfrontstrijders waar er ze mee vergeleek werden aan hun lot overgelaten.
 • Daniel Meuleman

  2 jaar geleden
  Neem hen de Belgische nationaliteit af en de hele zaak is meteen opgelost of durven de politici dat niet doen? Bende lafaards.
 • François Van Mol

  2 jaar geleden
  Auctoritas non veritas facit legem. Het is de letter van de wet die telt en niet de waarheid. Velen leven nog in de illusie dat rechtspraak rechtvaardig is . Neen dat is het nooit ,de rechtspraak kent geen brave goede moraal of medelijden. Hij kent enkel de rechte lijn van de letter van de wet "die dan nog vrij geïnterpreteerd wordt a la tête du client" In deze casus kan het dus best de onrechtvaardige kant op gaan ,ook al wordt er recht gesproken.
 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.
 2. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 3. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)