Exclusief voor abonnees

SUV’s zwaarder belasten? “Uitstekend idee”, zegt expert

Een SUV in Brussel.
Baert Marc Een SUV in Brussel.
De Brusselse regering overweegt om SUV's en terreinwagens in de komende legislatuur zwaarder te belasten dan kleine, compacte wagens. "Uitstekend idee", zegt expert Willy Miermans. "Zowel voor het klimaat als voor de verkeersveiligheid."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Neyt

  Het probleem is inderdaad de inschrijving als 'lichte vracht' daar word heel wat misbruik mee gemaakt,krijg dat op orde,en het probleem is opgelost.

 • guy vermeulen

  Als er nog kandidaten zijn ,betaal jaarlijks 3100 euro wegenbelasting. De verkoop van SUV zal daardoor niet minderen. Een gans jaar aan dat stinkend sigaretje zuigen kost al meer per jaar .

 • raf peeters

  Zeer goed idee,de reden een SUV gedrocht te kopen voor de zetel is met de haren getrokke,in een fatsoenlijke wagen staan ook zetels hè,men doet zo alsof daar hou-ten banken in staan.Wat men ook beweert,de cw v deze gedrochten is niet bepaald milieuvriendelijk en zijn vaak 0.32 ipv 0.28 bij gestroomlijnde wagens dat de SUV dan ook meer laat uitstoten en wie iets anders verteld beliegt gewoon zichzelf. Overigens 3de stoplicht zien kan je ook vergeten met zo'n gedrocht voor je neus

 • Bert De Jaegher

  Nee, belasting in functie van het aantal km per jaar. Meer fiets gebruiken i.p.v. auto en dat moet gestimuleerd worden. Den expert zoekt weeral de gemakkelijkste oplossing.

 • Wojciech Piosik

  Schrap lichte vracht ze betalen 180 euro met 5.5L motor echt? ik moet voor 2l 500 euro betalen !!!