Exclusief voor abonnees

Summer of 69, deel 4: "Sorry, Urbain, het is een schande dat de Kennedytunnel naar zo'n sujet is vernoemd"

Deel 4: Hugo Camps en Urbanus over de Kennedy's, Wilfried Van Moer en de schande van lang haar

Volkstoeloop op 31 mei 1969 voor de opening van de Kennedytunnel. Bedenking van Urbanus: “Ze haddende Kennedytunnel dus beter de Marilyn Monroe-tunnel genoemd. Moet toch een fijn gevoel geven om daar in te mogen rijden met uw Ferrari.”
RV Volkstoeloop op 31 mei 1969 voor de opening van de Kennedytunnel. Bedenking van Urbanus: “Ze haddende Kennedytunnel dus beter de Marilyn Monroe-tunnel genoemd. Moet toch een fijn gevoel geven om daar in te mogen rijden met uw Ferrari.”
De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van Koekelberg. Uw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  Zo geweldig waren de jaren 60 niet ! Vele volksbuurten zijn toen afgebroken !

 • patrick morel

  We hadden lang haar, droegen lange mantels en broeken met olifantenpijpen en er zou niet veel van ons terecht komen. Bij mondelinge examens moesten de oren en de nek bloot zijn. Een groot probleem als je lang haar had, de oplossing, tape. Er werd tape aangebracht van achter het ene oor tot achter het andere en dan maar hopen dat de boel niet los kwam tijdens het examen. Kwam de tape los, wat soms gebeurde dan kon je het een paar maanden later het nog eens proberen.

 • Ludwig Vanden Boer

  Waarschijnlijk zou den Hugo liever gehad hebben dat ze het de Kalergitunnel genoemd hadden hoewel hij ook heel wijze woorden spreekt naar onze Euro-politiekers toe : "Vrijheid is maar vol te houden als iemand de grenzen bewaakt.”. Maar of ze het willen snappen betwijfel ik.

 • Pierre Jacobs

  De huidige jeugd zou zich beter met de toekomst bezighouden in plaats van het verleden te vergruizen.

 • Gil Groenewijn

  Camps ademt verzuring. Hij bewijst het hier alweer in deze serie. Misschien moesten we het de Kroetsjev tunnel genoemd hebben ? Of de Castrotunnel ? Dat waren beslist de voorbeelden van die tijd...