Nieuw was de minirok niet meer in '69, wel werd hij elke zomer korter en bleef hij onderwerp van discussie en gesprek. Camps: “Het wás ook een belangrijk fenomeen. Samen met de pil en de bikini is het een sleutel in de geschiedenis van de emancipatie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw was de minirok niet meer in '69, wel werd hij elke zomer korter en bleef hij onderwerp van discussie en gesprek. Camps: “Het wás ook een belangrijk fenomeen. Samen met de pil en de bikini is het een sleutel in de geschiedenis van de emancipatie.” © AFP

Summer of 69, deel 3: “De minirok, die blote benen: het was een overwinning op de paterkes en nonnekes”

De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van Koekelberg. Uw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

  1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
    Play

    Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

  2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
    Play

    Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?