Exclusief voor abonnees

Summer of 69, deel 3: “De minirok, die blote benen: het was een overwinning op de paterkes en nonnekes”

Deel 3: Hugo Camps en Urbanus over de macht van pastoors, de minirok en de maanlanding

Nieuw was de minirok niet meer in '69, wel werd hij elke zomer korter en bleef hij onderwerp van discussie en gesprek. Camps: “Het wás ook een belangrijk fenomeen. Samen met de pil en de bikini is het een sleutel in de geschiedenis van de emancipatie.”
AFP Nieuw was de minirok niet meer in '69, wel werd hij elke zomer korter en bleef hij onderwerp van discussie en gesprek. Camps: “Het wás ook een belangrijk fenomeen. Samen met de pil en de bikini is het een sleutel in de geschiedenis van de emancipatie.”
De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van Koekelberg. Uw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vandekerckhove

  Meisjes moeten meer opletten nu , de imams bepalen de nieuwe moraal en progressieve mensen nemen dat aan als cultuur ...

 • Albert De Vries

  "De minirok, die blote benen" en zoveel ander onbedekt, hier in Spanje is dat nog steeds, eens de warmte het toelaat. En de mensen zijn veel minder preuts en verzuurd

 • Maya Debie

  Een fantastische tijd was het. Materialistisch gezien hadden we niks vergeleken met nu, maar we waren positief en vol hoop voor de toekomst. En de mensen zaagden niet zo.

 • Ivo Torfs

  Ik was gisteren in Leuven en wandelde door een winkelstraat, de muziek die ik uit de shops hoorde was verschrikkelijk en iedereen loopt iedereen voor de voeten, in "mijnen tijd -60/70" weerklonk op de grote markt de muziek van de Rolling-stones en de Beatles en zoveel anderen. Niemand nam daar aanstoot aan en dan de opkomst van de mini, zalig, komt heel nooit meer terug.

 • Jos Plessers

  Dat die tijd maar terug kwam.