Solana Onzia, studente Internationale Betrekkingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Solana Onzia, studente Internationale Betrekkingen.

Studenten hebben gevoel dat ze in de kou staan: “En op antwoord van prof is het 3 weken wachten”

Sinds dag één van de coronacrisis hebben de Vlaamse uniefs het roer omgegooid: de lessen gaan gewoon door, maar dan online. Dat afstandsonderwijs en de grote werkdruk beginnen te wegen op de studenten. "En dat lijken niet alle proffen te beseffen."

6 reacties

 • Bart Vanhove

  2 jaar geleden
  Wat gaan die doen als ze later in de privé-sector terechtkomen?
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Ook hier een student die al 2 maanden in eenzame blokmodus is. Sommige vakken worden digitaal gegeven, een groot deel is louter zelfstudie. Ze mist haar vrienden en haar lief en ze is niet de enige. Ja, ze heeft de capaciteiten en het niveau om het zelf uit te zoeken waar nodig. Maar aangenaam is anders. Zeker op een leeftijd waarop het sociale erg belangrijk is. Ik vraag me af hoeveel jeugdige relaties er intussen om zeep geholpen zijn door deze lockdown. Daar mag ook wel oog voor zijn.
 • Anthony Van Daele

  2 jaar geleden
  Dat is studeren hè . Je moet het als een job aanzien . Aan het werk zit je ook gans de dag achter de buro . Iedereen wil een beetje aandacht vandaag de dag lijkt het
 • Luc Meeus

  2 jaar geleden
  Mijn dochter studeert op de KU Leuven. De profs worden dik betaald en hebben precies zes weken verlof genomen. De studenten krijgen bijna geen feedback en het examenrooster is zo ingedeeld dat voor de hoofdvakken de tussentijd het kortst is. Bedankt aan de profs die de jongeren hun toekomst bepalen.
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  Eerlijk is eerlijk, het zijn geen leuke tijden voor studenten.
 1. PREMIUM

  Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

  Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)